Linecké pečivo
Linecké koláčiky
Autor receptu: mesiar50
Recept je jednoduchý a spraví ho hoc aj amatér.
Postup
- Všetky suroviny pomiešame a vypracujeme z nich cesto. Najlepšie je rukami, keďže v robote by sa cesto trením iba prehrievalo. Po vypracovaní je cesto vláčne, a preto ho umiestnime do chladničky.
Chladíme ho až dotiaľ, pokiaľ nie je polotuhé. Ja som ho mal v chladničke skoro 2 hodiny, aby som ho mohol potom rozvaľkať.
- Z rozvaľkaného cesta som formičkami povykrajoval rôzne tvary a poukladal na plech s papierom na pečenie.
- Čas pečenia je dôležitá záležitosť, keďže stačí pár minút naviac a koláče budú suché. Ja som ich piekol 15 minút v strede rúry a to pri 180 °C. Samozrejme, ten čas pečenia ovplyvňuje aj hrúbka cesta, ale aj tak tenšiemu cestu stačí cca 12 minút.
- Upečené vychladnuté koláčiky som pozlepoval džemom.