Limetkový cheesecake so škoricovými čipsami
Jaromír Štefanovič
reštaurácia Zorno v Lozorne, 16. decembra 2019
reštaurácia Zorno v Lozorne, 16. decembra 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
Suroviny
| Korpus: | |
| 300 g |
|
| 150 g |
|
| Krém: | |
| 600 g |
|
| 400 g |
|
| 6 ks |
|
| 150 g |
|
| 200 g |
|
| Škoricové čipsy: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 15 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Najemno rozdrvíme sušienky v kuchynskom robote. Potom ich zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme na dno tortovej formy. Dáme stuhnúť do chladu.
- 2
Krém: Smotanový syr zmiešame s cukrom, kondenzovaným mliekom, kôrou a šťavou z limetiek a všetko dobre spolu vyšľaháme. Na záver pridáme vyšľahanú smotanu a krém navrstvíme na korpus vo forme a zákusok dáme stuhnúť do chladničky.
- 3
Škoricové čipsy: Všetky suroviny dobre spolu vyšľaháme a hotovú zmes rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 195 °C 6–8 minút.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Typuju to na krémový sýr typu Philadephia.