Lievance

Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do vriacej vody dáme lyžicu octu, vodu premiešame a opatrne vložíme vajíčka, ktoré varíme dve minúty. Údenú šunku nakrájame na rezance a dáme zapiecť pri 180 °C na 15 minút.
  2. Špenát opražíme na horúcej panvici so štipkou soli a s trochou oleja asi minútu. Vo vodnom kúpeli pripravíme holandskú omáčku zmiešaním dvoch žĺtkov. Keď žĺtky začnú hustnúť, začneme prilievať roztopené maslo. Dochutíme soľou, korením a lyžičkou citrónovej šťavy.
  3. Zmiešame suroviny na lievance, chvíľu necháme postáť a potom lejeme hmotu do panvice na lievance. Všetky súčasti jedla ukladáme na tanier – najprv lievance, potom špenát a navrch vajíčko. Šunkou a omáčkou pokrm dozdobíme.