Lievance
Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom
Autor receptu: redakcia
Postup- Do vriacej vody dáme lyžicu octu, vodu
premiešame a opatrne vložíme vajíčka,
ktoré varíme dve minúty. Údenú šunku nakrájame
na rezance a dáme zapiecť pri 180 °C
na 15 minút.
- Špenát opražíme na horúcej panvici so štipkou
soli a s trochou oleja asi minútu. Vo vodnom
kúpeli pripravíme holandskú omáčku
zmiešaním dvoch žĺtkov. Keď žĺtky začnú
hustnúť, začneme prilievať roztopené maslo.
Dochutíme soľou, korením a lyžičkou citrónovej
šťavy.
- Zmiešame suroviny na lievance, chvíľu
necháme postáť a potom lejeme hmotu
do panvice na lievance. Všetky súčasti jedla
ukladáme na tanier – najprv lievance, potom
špenát a navrch vajíčko. Šunkou a omáčkou
pokrm dozdobíme.
|