Pistáciové sušienky
Pistáciové sušienky

Jednoduché pistáciové sušienky

siuuu - fotkasiuuu, 13. decembra 2022
Jednoduché pistáciové sušienky
Foto: siuuu

Na oko lákavé a chutné nielen vianočné pečivo. Pistácie ja môžem v akejkoľvek podobe, tak som tento rok skúsila sušienky, ku ktorým som Zobraziť celý popisNa oko lákavé a chutné nielen vianočné pečivo. Pistácie ja môžem v akejkoľvek podobe, tak som tento rok skúsila sušienky, ku ktorým som sa doteraz nedostala. A keďže sú to sušienky sviatočné, doplnila som ich polevou a zdobením.
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2022/12/pistaciove-keksiky.html

45-50 ks
porcií
15 minút
príprava
10-12 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g (špaldová alebo klasická pšeničná)
100 g
130 g mleté (nesolené)
250 g (trocha povolené)
1 väčší ks (alebo 1 malé vajce)
1/2 bal.
štipka
Poleva:
30 g
150 g
Zdobenie:
 drvené




Postup

  1. 1

    Na cesto jednoducho zmiesime všetky suroviny, dobre prepracujeme, aby bolo cesto kompaktné, zabalíme do potravinárskej fólie alebo mikroténového vrecka a dáme do chladničky cesto odležať, najlepšie na noc, ale robila som aj po pár hodinách (cca 4-5).

  2. 2

    Po odležaní necháme cesto povoliť pri izbovej teplote a následne rozvaľkáme na pomúčenej doske alebo inej vhodnej podložke na hrúbku cca 3 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 °C cca 11 - 12 minút - keď začnú zlatnúť okraje, koláčiky vyberieme z rúry von a necháme na plechu úplne vychladnúť.

  3. 3

    Na polevu zmiešame preosiaty práškový cukor s bielkom - hmota musí byť úplne hladká a taká polotuhá - ani riedka (bude stekať) ani príliš hustá (zle by sa nanášala). Polevou zdobíme vychladnuté koláčiky a hneď po natretí posypeme drvenými pistáciami a necháme stuhnúť pri izbovej teplote. Polevu nanášam plochým štetcom širokým asi 1/2 cm. Skladujeme v uzatvorenej dóze v chladnejšej miestnosti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia