Jednoduché pistáciové sušienky
Foto: siuuu
Na oko lákavé a chutné nielen vianočné pečivo. Pistácie ja môžem v akejkoľvek podobe, tak som tento rok skúsila sušienky, ku ktorým som Zobraziť celý popisNa oko lákavé a chutné nielen vianočné pečivo. Pistácie ja môžem v akejkoľvek podobe, tak som tento rok skúsila sušienky, ku ktorým som sa doteraz nedostala. A keďže sú to sušienky sviatočné, doplnila som ich polevou a zdobením.
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2022/12/pistaciove-keksiky.html
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
300 g (špaldová alebo klasická pšeničná) |
|
100 g |
|
130 g mleté (nesolené) |
|
250 g (trocha povolené) |
|
1 väčší ks (alebo 1 malé vajce) |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
Poleva: | |
30 g |
|
150 g |
|
Zdobenie: | |
drvené |
|
Postup
-
1
Na cesto jednoducho zmiesime všetky suroviny, dobre prepracujeme, aby bolo cesto kompaktné, zabalíme do potravinárskej fólie alebo mikroténového vrecka a dáme do chladničky cesto odležať, najlepšie na noc, ale robila som aj po pár hodinách (cca 4-5).
- 2
Po odležaní necháme cesto povoliť pri izbovej teplote a následne rozvaľkáme na pomúčenej doske alebo inej vhodnej podložke na hrúbku cca 3 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary, ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 °C cca 11 - 12 minút - keď začnú zlatnúť okraje, koláčiky vyberieme z rúry von a necháme na plechu úplne vychladnúť.
- 3
Na polevu zmiešame preosiaty práškový cukor s bielkom - hmota musí byť úplne hladká a taká polotuhá - ani riedka (bude stekať) ani príliš hustá (zle by sa nanášala). Polevou zdobíme vychladnuté koláčiky a hneď po natretí posypeme drvenými pistáciami a necháme stuhnúť pri izbovej teplote. Polevu nanášam plochým štetcom širokým asi 1/2 cm. Skladujeme v uzatvorenej dóze v chladnejšej miestnosti.
Tiež pistáciové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu