Letný ovocný koláč s bielou čokoládou
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 27. júla 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
225 g |
|
1 PL |
|
120 g |
|
40 g (blanšírované a nadrobno posekané) |
|
1 ks |
|
Čučoriedková plnka: | |
300 g mrazené |
|
30 g |
|
1 PL (alebo kukuričný škrob) |
|
Krém z bielej čokolády: | |
200 g |
|
200 ml |
|
Na ozdobenie: | |
sezónne |
|
Postup
-
1
Cesto: Vo veľkej mise vidličkou zmiešame múku s cukrom. Pridáme zmäknuté maslo a ručne spracujeme sypké cesto. Pridáme mandle a vajce, vypracujeme cesto. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Cesto dáme vo formy, urovnáme, prikryjeme alobalom a zaťažíme napríklad fazuľou. Pečieme 15 minút. Potom alobal s fazuľou odstránime a pečieme ešte 3–4 minúty.
- 2
Čučoriedková plnka: V stredne veľkej mise zmiešame cukor, kukuričnú múku a čučoriedky. Zahrievame na miernom ohni, vareškou ovocie roztlačíme a miešame, kým zmes nezhustne. Namiesto kukuričnej múky môžeme použiť aj kukuričný škrob.
- 3
Krém z bielej čokolády: Vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú bielu čokoládu. Smotanu vyšľaháme dohusta a šľahačku primiešame do vlažnej rozpustenej čokolády.
- 4
Na vychladnutý upečený korpus rovnomerne rozotrieme čučoriedkovú plnku. Potom dáme vrstvu krému z bielej čokolády a ozdobíme sezónnym ovocím.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu