Ovocný koláč
Ovocný koláč

Letný ovocný koláč s bielou čokoládou

Annamaria Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 27. júla 2022
Letný ovocný koláč s bielou čokoládou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
12 ks
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

225 g
1 PL
120 g
40 g (blanšírované a nadrobno posekané)
1 ks
Čučoriedková plnka:
300 g mrazené
30 g
1 PL (alebo kukuričný škrob)
Krém z bielej čokolády:
200 g
200 ml
Na ozdobenie:
 sezónne




Postup

  1. 1

    Cesto: Vo veľkej mise vidličkou zmiešame múku s cukrom. Pridáme zmäknuté maslo a ručne spracujeme sypké cesto. Pridáme mandle a vajce, vypracujeme cesto. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Cesto dáme vo formy, urovnáme, prikryjeme alobalom a zaťažíme napríklad fazuľou. Pečieme 15 minút. Potom alobal s fazuľou odstránime a pečieme ešte 3–4 minúty.

  2. 2

    Čučoriedková plnka: V stredne veľkej mise zmiešame cukor, kukuričnú múku a čučoriedky. Zahrievame na miernom ohni, vareškou ovocie roztlačíme a miešame, kým zmes nezhustne. Namiesto kukuričnej múky môžeme použiť aj kukuričný škrob.

  3. 3

    Krém z bielej čokolády: Vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú bielu čokoládu. Smotanu vyšľaháme dohusta a šľahačku primiešame do vlažnej rozpustenej čokolády.

  4. 4

    Na vychladnutý upečený korpus rovnomerne rozotrieme čučoriedkovú plnku. Potom dáme vrstvu krému z bielej čokolády a ozdobíme sezónnym ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia