Ovocný koláč

Letný ovocný koláč s bielou čokoládou

Autor receptu: redakcia

12 ks
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vo veľkej mise vidličkou zmiešame múku s cukrom. Pridáme zmäknuté maslo a ručne spracujeme sypké cesto. Pridáme mandle a vajce, vypracujeme cesto. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Cesto dáme vo formy, urovnáme, prikryjeme alobalom a zaťažíme napríklad fazuľou. Pečieme 15 minút. Potom alobal s fazuľou odstránime a pečieme ešte 3–4 minúty.
  2. Čučoriedková plnka: V stredne veľkej mise zmiešame cukor, kukuričnú múku a čučoriedky. Zahrievame na miernom ohni, vareškou ovocie roztlačíme a miešame, kým zmes nezhustne. Namiesto kukuričnej múky môžeme použiť aj kukuričný škrob.
  3. Krém z bielej čokolády: Vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú bielu čokoládu. Smotanu vyšľaháme dohusta a šľahačku primiešame do vlažnej rozpustenej čokolády.
  4. Na vychladnutý upečený korpus rovnomerne rozotrieme čučoriedkovú plnku. Potom dáme vrstvu krému z bielej čokolády a ozdobíme sezónnym ovocím.