Ovocný koláč
Letný ovocný koláč s bielou čokoládou
Autor receptu: redakcia
12 ks porcií |
90 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup- Cesto: Vo veľkej mise vidličkou zmiešame múku s cukrom. Pridáme zmäknuté maslo a ručne spracujeme sypké cesto. Pridáme mandle a vajce, vypracujeme cesto. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov. Cesto dáme vo formy, urovnáme, prikryjeme alobalom
a zaťažíme napríklad fazuľou. Pečieme 15 minút. Potom alobal s fazuľou odstránime a pečieme ešte 3–4 minúty.
- Čučoriedková plnka: V stredne veľkej mise zmiešame cukor, kukuričnú múku a čučoriedky. Zahrievame na miernom ohni, vareškou ovocie roztlačíme
a miešame, kým zmes nezhustne. Namiesto kukuričnej múky môžeme použiť aj kukuričný škrob.
- Krém z bielej čokolády: Vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú bielu čokoládu. Smotanu vyšľaháme dohusta a šľahačku primiešame do vlažnej rozpustenej čokolády.
- Na vychladnutý upečený korpus rovnomerne rozotrieme čučoriedkovú plnku. Potom dáme vrstvu krému z bielej čokolády a ozdobíme sezónnym ovocím.
|