Foto: monda
Moje buchty sú vynikajúce, pochvaľuje si moja rodinka.
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr si spravíme kvások: Do hrnčeka si dáme rozdrvené droždie 1 čaj.lyžičku kryšt.cukru ,medzi prsty múky a zalejeme do polovice hrnčeka vlažným mliekom. Necháme vykysnúť.Do misy dáme múku, pridáme ostatný cukor, olej, soľ a nakoniec kvások. Vypracujeme cesto a pridávame ostatné mlieko ,dobre cesto vymiesime a necháme ho nakysnúť na pol hodiny zakryté utierkou.
-
2
Potom ked máme už vykysnuté , tak si povykrajuejeme buchty a na každú z nich dáme lyžičku lekváru.
-
3
Zatočíme a necháme nakysnúť.
-
4
Pripravíme si plech na pečenie, vymastíme ho olejom a dáme do neho buchty,ktoré si pomastíme olejom, a necháme ešte chvílku podkysnúť, pokiaľ sa nám nevyhreje trúba. Potom dáme do trúby a pečieme 35 minút na 180 stupňoch.
-
5
Upečené si pomastíme olejom. Necháme chvíľku vychládnuť a pocukríme.
-
6
A tu už sú hotové na zjedenie.
varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-pecene-buchty-fotorecep...
ja reklamy nekukám a sú tam naozaj riadne buchty ???
Ak mozem poradit, tuk do cesta ide posledny, teda kvasok, mlieko vopred. Zalezi na tom poradi, niekedy vysvetlim. Tak to robili aj nase stare mamy.
Ja peciem na peciacom paieri, je to istota. Ukladam do KK.
Prosim preco ide tuk posledny?