Lekvárové buchty (fotorecept)
Autor receptu: monda
Moje buchty sú vynikajúce, pochvaľuje si moja rodinka.
Postup
- Najskôr si spravíme kvások: Do hrnčeka si dáme rozdrvené droždie 1 čaj.lyžičku kryšt.cukru ,medzi prsty múky a zalejeme do polovice hrnčeka vlažným mliekom. Necháme vykysnúť.Do misy dáme múku, pridáme ostatný cukor, olej, soľ a nakoniec kvások. Vypracujeme cesto a pridávame ostatné mlieko ,dobre cesto vymiesime a necháme ho nakysnúť na pol hodiny zakryté utierkou.
- Potom ked máme už vykysnuté , tak si povykrajuejeme buchty a na každú z nich dáme lyžičku lekváru.
- Zatočíme a necháme nakysnúť.
- Pripravíme si plech na pečenie, vymastíme ho olejom a dáme do neho buchty,ktoré si pomastíme olejom, a necháme ešte chvílku podkysnúť, pokiaľ sa nám nevyhreje trúba. Potom dáme do trúby a pečieme 35 minút na 180 stupňoch.
- Upečené si pomastíme olejom. Necháme chvíľku vychládnuť a pocukríme.
- A tu už sú hotové na zjedenie.