Lekvárové buchty (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Buchtám asi nikto neodolá. Robievam ich väčšinou v piatok.
30 - 32 ks porcií |
20 - 30 minút príprava |
15 - 20 minút na 180 - 150- 125 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny:
- Na spodok do misky dáme štipku soli. Múku preosejeme do misky, v strede urobíme jamku, pridáme med, na to droždie a prilejeme vlažné mlieko ( asi 2 -3 PL ). Vznikne nám kvások.
- Pridáme ešte olej, zvyšné mlieko a vodu. Vypracujeme vláčne cesto.
- Necháme v kyske vykysnúť. ( skoro ako v rozprávke " Cisárov pekár, pekárov cisár ", tuším tak sa volala ).
- Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozgúľame a pokrájame na štvorčeky. Na štvorčeky kladieme lekvár.
- Lekvár zavinieme do cesta a kladieme na plech, ktorý sme natreli olejom. Buchty na plechu ešte potierame olejom, aby sa nezlepili. Na plechu necháme buchty asi 15 - 20 min. podkysnúť. Za ten čas sa nám predhrieva rúra.
- Dáme ich piecť do predhriatej rúry 8 - 10 min. na 180° C, 3 - 5 min. na 150° C, 3 - 5 min. na 125° C. Pečieme ich až získajú zlatistú farbu.
- Po upečení ich opäť potrieme olejom, prikryjeme papierom a utierkou. Pred podávaním posypeme práš. cukrom. Dobrú chuť!