Zeleninové lečo

Lečo s ryžou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduché jedlo, práve je sezóna a ja ho mám takto najradšej.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Paradajky a papriku dobre umyjem. Cibuľu ošúpem a nakrájam na mesiačiky. Paradajky som ponorila do horúcej vody a stiahla som z nich kožu.
  2. Slaninu som nakrájala na malé kocky a nechala som opiecť, na tomto tuku budem pripravovať lečo.
  3. Pridala som cibuľu a cukor a nechala som spolu karamelizovať.
  4. Pridala som nakrájanú papriku a opiekla som chvíľu všetko spolu.
  5. Pridala som paradajky a opekala spolu, kým nezačali púšťať šťavu.
  6. Vtedy pridám mletú červenú papriku...
  7. ...pomiešam a pridám mleté čierne korenie.
  8. Spolu varím a občas aj miešam. Napokon pridám vegetu. Ináč ju nepoužívam v mojej kuchyni, ale pridávam ju do paradajkových a lečových jedál.
  9. Ešte chvíľu lečo dusím, kým paradajky nepustia šťavu, ale vtedy je už vlastne všetko hotové. Takto pripravené lečo aj zaváram horúce do čistých pohárov a ukladám do suchého dunstu. Ak vyskúšate uveríte, že je dobré.
  10. Pridávam aj domáci chlebík ak niekto nechce ryžu a chilli si môže dať každý podľa svojej chuti. Prajem vám dobrú chuť.