Zeleninové lečo
Lečo s ryžou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduché jedlo, práve je sezóna a ja ho mám takto najradšej.
4 porcie |
30 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Paradajky a papriku dobre umyjem. Cibuľu ošúpem a nakrájam na mesiačiky. Paradajky som ponorila do horúcej vody a stiahla som z nich kožu.
- Slaninu som nakrájala na malé kocky a nechala som opiecť, na tomto tuku budem pripravovať lečo.
- Pridala som cibuľu a cukor a nechala som spolu karamelizovať.
- Pridala som nakrájanú papriku a opiekla som chvíľu všetko spolu.
- Pridala som paradajky a opekala spolu, kým nezačali púšťať šťavu.
- Vtedy pridám mletú červenú papriku...
- ...pomiešam a pridám mleté čierne korenie.
- Spolu varím a občas aj miešam. Napokon pridám vegetu. Ináč ju nepoužívam v mojej kuchyni, ale pridávam ju do paradajkových a lečových jedál.
- Ešte chvíľu lečo dusím, kým paradajky nepustia šťavu, ale vtedy je už vlastne všetko hotové. Takto pripravené lečo aj zaváram horúce do čistých pohárov a ukladám do suchého dunstu. Ak vyskúšate uveríte, že je dobré.
- Pridávam aj domáci chlebík ak niekto nechce ryžu a chilli si môže dať každý podľa svojej chuti.
Prajem vám dobrú chuť.