Lazane s mrkvou a patizónom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Očistenú, na pásiky nakrájanú zeleninu blanšírujeme. Cesto pripravíme z hladkej múky, vajec a soli, všetko zmiešame a vypracujeme hutné cesto, ktoré necháme odstáť v chladničke.
  2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2–3 mm a vykrojíme obdĺžniky, ktoré krátko povaríme v osolenej vode. Príprava bešamelu: Základnú bielu omáčku spravíme z hladkej múky opraženej na masle a zalejeme smotanou na varenie, dochutíme soľou a môžeme vrstviť.
  3. Na spodok formy dáme trochu bešamelu, aby sa cesto neprilepilo, potom dáme plát cesta, znovu bešamel, potom zeleninu, znova bešamel a cesto – takto spravíme dve vrstvy. Lazane zapečieme pri 160 °C.