Lasagne so sójovým mäsom (fotorecept)
Autor receptu: summerx
Lasagne - moje obľúbené jedlo, veľmi chutné, lacné a nenáročné na prípravu:)
30 minút príprava |
30 minút na 180-200 °C |
Postup- Pripravíme si potrebné suroviny - mrkva s petržlenom môžu byť aj mrazené, je to oveľa rýchlejšie.
- Uvaríme si na kocky pokrájaný petržlen a mrkvu (väčšinou používam mrazený- je to rýchlejšie). Sójové mäso pripravíme podľa návodu, necháme odtiecť, pridáme do hrnca kde sa nám už praží cibuľa. Vývar si odložíme, pretože ho využijeme pri omáčke.
- Do sójového mäsa pridáme uvarenú mrkvu a petržlen, vývar zo sójového mäsa, čierne korenie, soľ, vegetu, papriku, provensálske korenie a rozpučený cesnak, pridáme paradajkový pretlak a kukuricu, chvíľu povaríme a odstavíme.
- Pripravíme si bešamel: V hrnci speníme maslo, pridáme hladkú múku, pomiešame a vylejeme cca liter mlieka, pridáme syrokrém, cesnak, korenie, vegetu, soľ, privedieme do varu a odložíme.
- Začíname vrstviť. Na spodok dáme mäso, potom cestoviny, potom mäso, bešamel, cestoviny, mäso,..
- Opakujeme, ale tak, aby bola posledná - vrchná vrstva bešamelová. Lasagne sa nemusia predvárať, ak budú celé pokryté bešamelom, pretože sa v rúre uvaria. Vrch môžme posypať tvrdým syrom a dať piecť na 180 stupňov asi 30 minút.
- U nás nikdy nevydržia viac ako 3 hodiny:) Dobrú chuť!;)
|