Lasagne so sójovým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: summerx

Lasagne - moje obľúbené jedlo, veľmi chutné, lacné a nenáročné na prípravu:)

30 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny - mrkva s petržlenom môžu byť aj mrazené, je to oveľa rýchlejšie.
  2. Uvaríme si na kocky pokrájaný petržlen a mrkvu (väčšinou používam mrazený- je to rýchlejšie). Sójové mäso pripravíme podľa návodu, necháme odtiecť, pridáme do hrnca kde sa nám už praží cibuľa. Vývar si odložíme, pretože ho využijeme pri omáčke.
  3. Do sójového mäsa pridáme uvarenú mrkvu a petržlen, vývar zo sójového mäsa, čierne korenie, soľ, vegetu, papriku, provensálske korenie a rozpučený cesnak, pridáme paradajkový pretlak a kukuricu, chvíľu povaríme a odstavíme.
  4. Pripravíme si bešamel: V hrnci speníme maslo, pridáme hladkú múku, pomiešame a vylejeme cca liter mlieka, pridáme syrokrém, cesnak, korenie, vegetu, soľ, privedieme do varu a odložíme.
  5. Začíname vrstviť. Na spodok dáme mäso, potom cestoviny, potom mäso, bešamel, cestoviny, mäso,..
  6. Opakujeme, ale tak, aby bola posledná - vrchná vrstva bešamelová. Lasagne sa nemusia predvárať, ak budú celé pokryté bešamelom, pretože sa v rúre uvaria. Vrch môžme posypať tvrdým syrom a dať piecť na 180 stupňov asi 30 minút.
  7. U nás nikdy nevydržia viac ako 3 hodiny:) Dobrú chuť!;)