Lasagne - nelasagne fotorecept

andys - fotkaandys, 18. decembra 2011
Lasagne - nelasagne (fotorecept)
Foto: andys

Tieto lasagne sú kombináciou receptu, ktorý som sa naučila od mojej priateľky a vylepšeniami, ktoré som do nich zapracovala podľa našej chuti. Naozaj majú Zobraziť celý popisTieto lasagne sú kombináciou receptu, ktorý som sa naučila od mojej priateľky a vylepšeniami, ktoré som do nich zapracovala podľa našej chuti. Naozaj majú s originálom pramálo spoločné, ale na chuti im to neuberá.

6-8
porcií
25 minút
príprava
20+30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 g
150 g
0,5 ks
125 g
250 ml
200 g (eidam)
75 g
250 g
2 lyžice
50 g




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme mäso, osolíme, okoreníme a spolu so zeleninou podusíme do polomäkka. Pridáme paradajkový pretlak a dochutíme oreganom a muškátovým orieškom.

    Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V osolenej vode predvaríme cestoviny. Ja ich predváram na trikrát - toľko vrstiev potrebujem. Keby som ich dala variť naraz, posledná vrstva by bola príliš mäkká.

    Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme pripravené cestoviny aj mäsovú zmes, môžeme začať vrstviť. Formu vymastíme maslom, vyložíme prvou vrstvou cestovín, naložíme mäso a 1/3 strúhaného syra.

    Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na syr dáme aj 1/3 smotany. Ja na lasagne používam smotanu na šľahanie aspoň týždeň po dobe spotreby, vtedy je pekne hustá ako na obrázku a na rozdiel od kyslej smotany nemení chuť jedla. Takúto smotanu používam namiesto bešamelu, ktorý sa používa v originálnom recepte na lasagne.

    Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tento postup zopakujeme ešte raz. Tretia vrstva pozostáva už iba z cestovín a smotany. Takto pripravené lasagne prikryjeme napr. alobalom a dáme asi na pol hodiny zapiecť zo vyhriatej rúry.

    Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Aby sme sa apoň trochu priblížili talianskej chuti, teraz príde na rad syr grana padano. Pred dopečením lasagne odkryjeme a posypeme poslednou vrstvou syra - k poslednej dávke strúhaného syra primiešame asi 50 g nastrúhaného grana padana.

    Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme na krátku chvíľku späť do rúry - kým sa syr nerozpustí a nechytí zlatistú farbu. Pred podávaním necháme trošku vychladnúť, aby sme lasagne mohli pekne naporcovať.

    Lasagne - nelasagne (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia