Ľanový bezlepkový chlieb (fotorecept)
Autor receptu: zuzka193
Ľan má účinky pri zvyšovaní činnosti čriev, odstraňovaní zápchy alebo zastavení hnačky, pri zápale žalúdka a žalúdočných vredov. Menej sa už vie o jeho blahodarnom pôsobení proti rakovine.
12 porcií |
5 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny na prípravu chleba.
- Všetky suroviny vsypeme do nádoby na pečenie chleba. Sypeme ich v poradí ako som uviedla v recepte, najprv tekuté suroviny a až potom sypké. V Múke Promix CH už rasca je, ale ja si ešte rascu pridávam navyše.
- Ja pečiem chlieb v pekárničke na programe, ktorý má približne 2 hodiny. Piekla som ho aj na programe ktorý mal 4 hodiny a výsledok bol rovnaký.
- Suroviny sa v pekárničke vymiešajú a cesto necháme vykysnúť. Počas kysnutia už pekárničku neotvárame, aby nám cesto nekleslo.
- A takto vyzerá už upečený chlebík. Kto nemá pekárničku môže si chlebík kľudne upiecť aj v rúre na 200 stupňov. Ale pre nás bezlepkáčov je pekárnička nevyhnutnosť a šetrí nám čas a aj peniaze. A tentoraz som si dala chlebík s bryndzovou nátierkou.