Ľanový bezlepkový chlieb (fotorecept)

Autor receptu: zuzka193

Ľan má účinky pri zvyšovaní činnosti čriev, odstraňovaní zápchy alebo zastavení hnačky, pri zápale žalúdka a žalúdočných vredov. Menej sa už vie o jeho blahodarnom pôsobení proti rakovine.

12
porcií
5 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny na prípravu chleba.
  2. Všetky suroviny vsypeme do nádoby na pečenie chleba. Sypeme ich v poradí ako som uviedla v recepte, najprv tekuté suroviny a až potom sypké. V Múke Promix CH už rasca je, ale ja si ešte rascu pridávam navyše.
  3. Ja pečiem chlieb v pekárničke na programe, ktorý má približne 2 hodiny. Piekla som ho aj na programe ktorý mal 4 hodiny a výsledok bol rovnaký.
  4. Suroviny sa v pekárničke vymiešajú a cesto necháme vykysnúť. Počas kysnutia už pekárničku neotvárame, aby nám cesto nekleslo.
  5. A takto vyzerá už upečený chlebík. Kto nemá pekárničku môže si chlebík kľudne upiecť aj v rúre na 200 stupňov. Ale pre nás bezlepkáčov je pekárnička nevyhnutnosť a šetrí nám čas a aj peniaze. A tentoraz som si dala chlebík s bryndzovou nátierkou.