Langoše - bezlepkové

ppokia - fotkappokia, 10. februára 2013
Langoše - bezlepkové
Foto: ppokia

Tak dlho som nejedla langoše , odkedy mi diagnostikovali celiakiu.Tak som sa v piatok pustila do starého receptu "langoše z chladničky"klasický recept isto poznáte Zobraziť celý popisTak dlho som nejedla langoše , odkedy mi diagnostikovali celiakiu.Tak som sa v piatok pustila do starého receptu "langoše z chladničky"klasický recept isto poznáte ale tento možno pomôže nám celiatikom. Sú fantastické nemôžem sa ich dojesť a tak každý deň uberám zo surového cesta a vysmážam a koštujem.Sú mekulinké a chrumkavé naši nechceli veriť že sú z bezlepkovej muky.

12
porcií
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1,5 dcl (teplé)
6 PL
1 ČL
3 ČL
štipka
Kvások:
1 dcl (vlažné)
1 ČL
1/2 sáčka
medzi prsty poprášiť




Postup

  1. 1

    Kvasnice necháme napučať na teplom mieste. Pridáme muku, štipku soli, olej, rascu ,kyslú smotanu a teple mlieko prilievame ručným šľahačom vyšľaháme jemné cesto ktoré uložíme do misky kysky alebo do nikroténového sáčka a odložíme do chladničky.V chladničke môže cesto byť dlhšie.Aj niekoľko dni .

  2. 2

    Polievkovou lyžicou som si vybrala toľko kopčekov cesta koľko som chcela porcii.Preložila na pomučenu dosku. V dlaniach som vypracovala guľku a potom položila na dosku a dlaňami vytvarovala placku.Jemne netlačiť aby sa neprilepia na dosku.Prekryla servítkou a utierkou a nechala oddychovať aspoň 20 min.

    Langoše - bezlepkové - obrázok 2
  3. 3

    Po 20 min. som dala zohriať olej a šup placky tam. Osmažila z oboch strán, hotové som položila na papierový obrúsok . Cesnak som si pretlačila natrela na langoše a potrela kyslou smotanou alebo len tak samotné cesnakové a syr. Kto aké má rád. Mne zatiaľ vyšli z tejto dávky 8 langoší a ešte mám cesto v chladničke testujem aké bude po 5 dňoch potom dám vedieť.

    Langoše - bezlepkové - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
co je ten PROMIX PK je to muka pre celiatikov?
ainy
konečne, a ja som sa z tvojho úspechu potešila :-) urobím si aj ja
ppokia
možno sa to pre bežných stravníkov zdá smiešne ale celiatici asi vedia o čom píšem.Vždy ma poteší ked sa mi niečo podarí a je to ozaj dobre. Tak to hodím sem nech si vyskúšaju aj druhý.
slawi
Ja som uz raz skusala langose, ale nebolo to to prave. Vyskusam tvoj recept :)
marci75
vďaka za recept, ani ja som nejedla langoše odkedy mám celiakiu (3 roky ), určite skúsim, mne chutia s kečupom a syrom
dajaana
zdravím, práve som robila tvoje langoše - to cesto je dosť riedke - má to tak byť?
ppokia
ja som mala tiež jemné cesto ale to som domiesila na doske. Pretože keď je moc tuhe cesto potom sú tvrdé. Aj som napisala v recepte že sa musia jemne vypracovať placky aby sa nelepili na dosku. A ako vám chutili po vysmažaní?
dajaana
:-) tiež som trocu podsypávala - boli skvelé - stravníci ich spratali ani som sa nestihla otočiť :-) a to mám doma troch chlapov :-) pri posledných som stihla trošku zaexperimentovať a urobila som trošku tenšie placky a zlepila po dve spolu - cesto sa pri vysmážaní ešte viac nafúklo - paráda. len okraje nám vyšli trošku viac chrumkavé :-) ďakujem za recept :-)
1x ppokia
kailinka
Nezvyknem písať komentáre, ale tieto langoše sú skutočne výborné! Použila som múku Schär Mix B a placky formujem s použitím oleja. Robila som dvojitú dávku a žiadne cesto do chladničky neostalo (a to mám celiakiu len ja :)) Ďakujem za receptík...
1x ppokia
slawi
Mila @Ppokia tak som tvoje langose vyskusala s Mix B a boli naozaj vyborne. Dakujem za recept :)
1x ppokia
ppokia
Ďakujem za pochvalu ale naviac ma teší že vám chutili a že sa vám podarili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia