Foto: ppokia
Tak dlho som nejedla langoše , odkedy mi diagnostikovali celiakiu.Tak som sa v piatok pustila do starého receptu "langoše z chladničky"klasický recept isto poznáte Zobraziť celý popisTak dlho som nejedla langoše , odkedy mi diagnostikovali celiakiu.Tak som sa v piatok pustila do starého receptu "langoše z chladničky"klasický recept isto poznáte ale tento možno pomôže nám celiatikom. Sú fantastické nemôžem sa ich dojesť a tak každý deň uberám zo surového cesta a vysmážam a koštujem.Sú mekulinké a chrumkavé naši nechceli veriť že sú z bezlepkovej muky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
1,5 dcl (teplé) |
|
6 PL |
|
1 ČL |
|
3 ČL |
|
štipka |
|
Kvások: | |
1 dcl (vlažné) |
|
1 ČL |
|
1/2 sáčka |
|
medzi prsty poprášiť |
|
Postup
-
1
Kvasnice necháme napučať na teplom mieste. Pridáme muku, štipku soli, olej, rascu ,kyslú smotanu a teple mlieko prilievame ručným šľahačom vyšľaháme jemné cesto ktoré uložíme do misky kysky alebo do nikroténového sáčka a odložíme do chladničky.V chladničke môže cesto byť dlhšie.Aj niekoľko dni .
- 2
Polievkovou lyžicou som si vybrala toľko kopčekov cesta koľko som chcela porcii.Preložila na pomučenu dosku. V dlaniach som vypracovala guľku a potom položila na dosku a dlaňami vytvarovala placku.Jemne netlačiť aby sa neprilepia na dosku.Prekryla servítkou a utierkou a nechala oddychovať aspoň 20 min.
- 3
Po 20 min. som dala zohriať olej a šup placky tam. Osmažila z oboch strán, hotové som položila na papierový obrúsok . Cesnak som si pretlačila natrela na langoše a potrela kyslou smotanou alebo len tak samotné cesnakové a syr. Kto aké má rád. Mne zatiaľ vyšli z tejto dávky 8 langoší a ešte mám cesto v chladničke testujem aké bude po 5 dňoch potom dám vedieť.
- 2
Diskusia k receptu