Langoše - bezlepkové

Autor receptu: ppokia

Tak dlho som nejedla langoše , odkedy mi diagnostikovali celiakiu.Tak som sa v piatok pustila do starého receptu "langoše z chladničky"klasický recept isto poznáte ale tento možno pomôže nám celiatikom. Sú fantastické nemôžem sa ich dojesť a tak každý deň uberám zo surového cesta a vysmážam a koštujem.Sú mekulinké a chrumkavé naši nechceli veriť že sú z bezlepkovej muky.

12
porcií
30 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kvasnice necháme napučať na teplom mieste. Pridáme muku, štipku soli, olej, rascu ,kyslú smotanu a teple mlieko prilievame ručným šľahačom vyšľaháme jemné cesto ktoré uložíme do misky kysky alebo do nikroténového sáčka a odložíme do chladničky.V chladničke môže cesto byť dlhšie.Aj niekoľko dni .
  2. Polievkovou lyžicou som si vybrala toľko kopčekov cesta koľko som chcela porcii.Preložila na pomučenu dosku. V dlaniach som vypracovala guľku a potom položila na dosku a dlaňami vytvarovala placku.Jemne netlačiť aby sa neprilepia na dosku.Prekryla servítkou a utierkou a nechala oddychovať aspoň 20 min.
  3. Po 20 min. som dala zohriať olej a šup placky tam. Osmažila z oboch strán, hotové som položila na papierový obrúsok . Cesnak som si pretlačila natrela na langoše a potrela kyslou smotanou alebo len tak samotné cesnakové a syr. Kto aké má rád. Mne zatiaľ vyšli z tejto dávky 8 langoší a ešte mám cesto v chladničke testujem aké bude po 5 dňoch potom dám vedieť.