Lahodné cestoviny s hokkaido omáčkou, nivou a tymianom
Foto: siuuu
Jednoduché, chutné jedlo. Naše hokkaido tekvice nás toho roku sklamali na celej čiare - neurodila sa ani jedna. Ale od susedov
sa k nám Zobraziť celý popisJednoduché, chutné jedlo. Naše hokkaido tekvice nás toho roku sklamali na celej čiare - neurodila sa ani jedna. Ale od susedov
sa k nám do záhrady preplazila jedna tekvička , ktorej sa nás zrejme uľútostilo, a tak bolo krémové risotto, nátierka a zvýšilo aj
na tieto fajnové cestovinky. Množstvo surovín neuvádzam, každý si jednoducho môže dať podľa svojich chutí.
Zdroj: vlastná tvorba
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si treba pripraviť pyré z tekvice (pyré sa dá použiť napríklad aj na polievku, nátierku, krémové risotto...) Tekvicu umyjeme, osušíme, vnútro vyberieme a pokrájame na kúsky - ja som použila hokkaido, tá sa nemusí šúpať, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka, môžete uvariť aj v zeleninovom vývare. Po uvarení scedíme, trocha tekutiny odložíme bokom - s touto tekutinou tekvicu rozmixujeme na hladké pyré.
- 2
Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus. Do časti pyré, ktoré použijeme na omáčku pridáme trocha smotanového syra - ja som použila neochutenú Lučinu, pridáme 1-2 očistené strúčiky cesnaku, štipku soli a korenia, ak treba ešte trocha vody z cestovín a premixujeme.
- 3
Pyré či omáčku dáme do misy, pridáme uvarené cestoviny, premiešame a podávame napríklad posypané kúskom Nivy, ktorá výborne doladí jemnú chuť tekvicovej omáčky a čerstvým tymianom.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu