Lahodná nátierka z nepravého kraba a pravého tvarohu (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Ak si niekto z Vás potrebuje „šplhnúť“, nezašpiniť veľa riadu a naviac zdravo a chutne
prestrieť, je na tej najvhodnejšej „adrese“! Pani Zima, aspoň u nás, s bielou perinou a
mrazmi aj pod – 25 °C sa „usalašila“, tak povediac na dlhšie. Ja osobne som „skromný
tvor“, milujúci teplo a zeleň. No zima je pre mňa príjemná asi tak, ako toaletný papier,
pretrhnutý v tom najnevhodnejšom okamihu! Náladu mi „napravili“ zvyšky tvarohu,
krabej imitácie a poďakovanie mojej ***_vej ½ za výborné ľahké raňajky!
12-16 porcií |
12-15/60 minút príprava |
Postup- … ak som vo svojom rcp na „marinádu pre zajačie behy“ použil ingrediencií, ale hlavne korenín, „haďabej“, tak teraz budem až véééľmi „skromný“! … nakoniec, je to vidno aj na obrázku „vstupnej zostavy“
- potom, čo som dal uvariť vajíčka na tvrdo (vložené do hrnca so studenou osolenou vodou a potom 13´ od uvedenia vody do varu), som na malé kúsky pokrájal viazaničku mladej zelenej cibuľky aj s „pierkami“; (balenie imitácie krabieho mäsa som ešte večer vybral z chladničky a do rána sa rozmrazilo)
- podobne, na drobno, som pokrájal aj „krabinu“
- medzitým sa vajíčka uvarili, tak som z nich zlial vriacu vodu, zakryl 3÷4 hrsťami kociek ľadu z mrazničky, zalial studenou vodou a uložil do „výlievky“; potom sa už vajíčka nechajú „ochotne vyzliecť“ zo svojej škrupinky
- pokrájané „krabie mäso“ a cibuľku som uložil do pomocnej „jenskej“ misy, pridal ku nim balenie mäkkého tvarohu (druh si už môžete zvoliť podľa vlastných chutí, ale nemal by byť veľmi "šťavnatý"), posypal KL soli a KL Čerstvo Mletého Čierneho Korenia (ČMČK), postrúhal kôru z jedného zrelého citróna a keďže som už bol vo „švungu“, prilial som aj jeho šťavu
- všetko dôkladne premiešal, ochutnal, pridal ešte trošku ČMČK
- pomocou drôtenej mriežky na zemiaky priložil tri olúpané a pokrájané vajíčka na tvrdo,
- vzápätí opäť jemne premiešal,
- vidličkou vytvaroval na úhľadný kopček, ozdobil „cípom“ zelerovej vňate, zakryl celofánovou fóliou a uložil, asi na hodinku, do chladničky
- potom som touto naozaj chutnou nátierkou naplnil „vydlabané“ čerstvé paradajky a „lodičky“ z čerstvých paprík, ktoré som „vycifroval“ banketovými paradajkami a lístočkami umytej čerstvej petržlenovej vňate
- tanier, pripravený na raňajky, pôsobí nazaj dekoratívne
- a aj na ½ krajcoch celozrného viacsemienkového chleba, nátierka chutí výborne; s výhodou ju môžete použiť aj ako súčasť obložených tanierikov, mís, či tácní, pri spoločenských posedeniach a sebaobsluhe na tzv. „švédskych stoloch“!
|