Lahodná fašírka (fotorecept)

Autor receptu: shania123

Osvedčený recept na fašírku z vareného hovädzieho mäsa a brav.bôčika. Najskôr si z hov.mäsa (ja používam hov.roštenec) urobíme fajnovú hov. polievku a potom mäso zužitkujeme vo fašírke. A práve varená hovädzina dáva tejto fašírku lahodnú chuť, oveľa lepšiu ako keď by sme ju robili len zo surového mletého mäsa.

5-6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Bravčové, hovädzie mäso a cibuľu pomelieme na mäsovom mlynčeku, úplne nakoniec zomelieme aj celý rožok - takto nám zbytočne v mlynčeku nezostanú zvyšky mäsa ale všetko sa pekne spotrebuje. Ideálny je starší rožok, ale kľudne môže byť aj čerstvý, ak by nebol žiadny poruke môžeme namiesto neho do zomletého mäsa pridať 2 lyžice strúhanky.
  3. Osolíme, okoreníme, zalejeme mliekom, pridáme 1 väčšie vajce (alebo 2 menšie ako v tomto prípade), prelisovaný cesnak a majoránku.
  4. Spodok pekáča alebo jánskej misy potrieme troškou oleja. Fašírku poriadne premiešame, sformujeme do požadovaného tvaru a vložíme do pekáča. Ja zvyknem ešte aj povrch fašírky potrieť pár kvapkami oleja - po upečení má krajšiu farbu ale kľudne môžete potretie vynechať.
  5. Pečieme prikrytú pokrievkou pekáča alebo aspoň alobalom 1 a 1/2 hodiny na 200 °C. Fašírka sa samozrejme nemusí piecť v rúre, kto preferuje vyprážané "fašírkové buchtičky" môže si ju pripraviť aj tak, ale ja si myslím, že takáto pečená v rúre je šťavnatejšia. Podávame napr. so zemiakovou kašou, zemiakmi na kyslo a pod. DOBRÚ CHUŤ !