Ľahká zeleninová polievka

tutika - fotkatutika, 28. júla 2013
Ľahká zeleninová polievka
Foto: tutika

Túto polievku varím, keď robievam druhé jedlo z väčšej cukety, aby som mala vývar z dužiny a semiačok .

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme vývar z dužiny a semiačok cukety. Vývar scedíme a pridáme všetku zeleninu, okrem hrášku.Pridáme soľ, rascu, čierne celé korenie. Nastrúhame si najemno trocha cukety, množstvo závisí od toho, koľko polievky varíme.

  2. 2

    Keď je zelenina uvarená napoly, pridáme hrášok, cuketu a vegetu. Ak máme čerstvú petržlenovú vňať, nasekáme a pridáme tiež. Sušenú stačí pridať nakoniec.

  3. 3

    Polievka je ľahká a chutná.

Diskusia k receptu

ariela6
ešte som nevarila polievku s dužiny cukiny tak to skusim
iwuska
mne tento cukinový vývar ide veľmi na chuť, no akosi sa ku mne ešte tento rok nedostala taká, ktorá by mala väčšie jadierka a mám aj také podozrenie, že so staršej cukiny to bude lepšie, tam má ten jadrovník už inú štruktúru. inak doteraz som vývar z jadierok aj s celou tou brečkou dávala havíkoi, ten sa tomu vždy poteší :)
radost
@iwuska
áno-tento vývar robím až zo starej tekvice-ked má zrelé jadrá..vtedy dá dobrú chuť..mladá je nevýrazná...
askadaniela
ale zato mladá dužina z cukiny je výborná aj surová, aj so semiačkami, len zľahka omč-kovaná a posolená alebo opečená na olivovom oleji :-)
iwuska
co je "omč", už som sa s tým stretla, ale nerozumiem. ale hej, ja mladú cukinu vôbec nevypitvávam, ani nešúpem, a teda tento postup zachovávam až do pomerne úctivého cukinieho veku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia