Foto: tutika
Túto polievku varím, keď robievam druhé jedlo z väčšej cukety, aby som mala vývar z dužiny a semiačok .
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme vývar z dužiny a semiačok cukety. Vývar scedíme a pridáme všetku zeleninu, okrem hrášku.Pridáme soľ, rascu, čierne celé korenie. Nastrúhame si najemno trocha cukety, množstvo závisí od toho, koľko polievky varíme.
- 2
Keď je zelenina uvarená napoly, pridáme hrášok, cuketu a vegetu. Ak máme čerstvú petržlenovú vňať, nasekáme a pridáme tiež. Sušenú stačí pridať nakoniec.
- 3
Polievka je ľahká a chutná.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
áno-tento vývar robím až zo starej tekvice-ked má zrelé jadrá..vtedy dá dobrú chuť..mladá je nevýrazná...