Foto: ancicka
Napriek tomu,aký majú tieto rezy názov,tak sú fantastické,lahodné a jemnunké.Na recept som náhodou natrafila na jednej zahraničnej stránke o varení.
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
9 ks |
|
štipka |
|
9 PL |
|
9 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
9 ks |
|
9 PL |
|
1/2 dl |
|
9 PL |
|
2 PL |
|
9 dl |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1/2 l |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 dl (na poliatie korpusu) |
|
Postup
-
1
Bielka si oddelíme od žltkov.
-
2
Bielka vyšľaháme so štípkou soli,pridáme pr.cukor a vyšľaháme do tuhá.Ked sú bielka vyšľaháne,pridáme múku s kypriacim práškom.Zamiešame do bielkou.
-
3
vylejeme na plech vystlatý papierom a upečieme.
-
4
Kým sa cesto pečie,tak si dáme zovrieť mlieko s vynilkovým cukrom. dl horúceho mlieka odoberieme a dáme bokom.Žltky vyšľaháme s cukrom.Počas šľahania pridáme horúcu vodu.
-
5
Ked sú žltky vyšľahané,pridáme múku s kremovým práškom a na najnižšom stupni zašľaháme.
-
6
Vlejeme do vriaceho mlieka a za stalého miešania
-
7
uvaríme puding.Puding necháme vychladiť za občasného miešania.
-
8
M?aslo vyšľaháme a pridáme vychladnutý puding.Vyšľaháme .
-
9
Z cesta stiahneme papier a nožíkom jemne narežeme vrchnú kôrku. Mlieko ktoré sme si odložili bokom,polejeme po celom povrchu .
-
10
Na cesto natrieme plnku a necháme v chlade stuhnúť.
-
11
Šľahačku vyšľaháme a rozotrieme na plnku.Pokrájame a ozdobíme striebornými guličkami.
-
12
Nechajte si vychutnať tento výborný dezert.Dobrú chuť!
Poviem , parádny recept !!!!! vajec požehnane, je zárukou perfektného zákusku . Fotopopis =perfektný , ukladám si !!! a pridávam *****