Šľahačkový zákusok
Šľahačkový zákusok

Ľadové kocky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 19. augusta 2017
Ľadové kocky (fotorecept)
Foto: olinecka

Keď sa upečie v takýto horúci deň, neodolá mu ani veľký, ani malý.

40-50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
7 PL
7 PL
Krém:
7 ks
10 PL
2 bal (krémový prášok)
1 l
250 g (alebo Hera)
Dokončenie:
400 - 500 ml
1 - 2 bal
Na zdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky a cukor kryštál vyšľaháme do hustej peny, postupne po lyžiciach pridávame múku a zľahka premiešame.

    Ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vznikne nám bielkové cesto.

    Ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 29 x 39 cm vyložíme papierom na pečenie, cesto rovnomerne rozotrieme a dáme piecť na 180 stupňov 20 minút.

    Ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme plnku, krém. Vaječne žĺtky, mlieko 200 ml a Zlatý klas rozhabarkujeme. Zvyšok mlieka, cukor kryštál dáme do misky a varíme, keď mlieko zovrie, vlejeme pripravenú zmes uvaríme hladký krém.

    Ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď máme uvarení vmiešame doň maslo ešte za horúca, aby sa rozpustil a dáme vychladnúť.

    Ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na upečený korpus rovnomerne rozotrieme krém.

    Ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme do chladničky stuhnúť.

    Ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec si pripravíme šľahačku.

    Ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vyšľaháme a rovnomerne rozotrieme na krém.

    Ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vrch posypeme mandľovými lupienkami a dáme do chladničky aspoň na 2 - 3 hodiny. Potom pokrájame na kocky. Dobrú chuť.

    Ľadové kocky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@Torticka (19.8.2017 20:04)

Veď hej ,mohol ísť aj 7 bielok . Nič by sa nestalo len trocha by bol vyšší , korpus.No ja v kuchyni nič nevyhodim a tak ten bielok sa použije v dnešnom varení.Krasny víkend....
@Olinecka (20.8.2017 06:19)
Haha, nedočkavá - to je ono. A nepozorná, vypadly mi písmenka z prvního slova: Nebezpečný dezert! Jsi milá a rádo se stalo!

Pridaj komentár k receptu: