Šľahačkový zákusok

Ľadové kocky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Keď sa upečie v takýto horúci deň, neodolá mu ani veľký, ani malý.

40-50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky a cukor kryštál vyšľaháme do hustej peny, postupne po lyžiciach pridávame múku a zľahka premiešame.
  2. Vznikne nám bielkové cesto.
  3. Plech 29 x 39 cm vyložíme papierom na pečenie, cesto rovnomerne rozotrieme a dáme piecť na 180 stupňov 20 minút.
  4. Medzitým si pripravíme plnku, krém. Vaječne žĺtky, mlieko 200 ml a Zlatý klas rozhabarkujeme. Zvyšok mlieka, cukor kryštál dáme do misky a varíme, keď mlieko zovrie, vlejeme pripravenú zmes uvaríme hladký krém.
  5. Keď máme uvarení vmiešame doň maslo ešte za horúca, aby sa rozpustil a dáme vychladnúť.
  6. Na upečený korpus rovnomerne rozotrieme krém.
  7. Dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Nakoniec si pripravíme šľahačku.
  9. Vyšľaháme a rovnomerne rozotrieme na krém.
  10. Vrch posypeme mandľovými lupienkami a dáme do chladničky aspoň na 2 - 3 hodiny. Potom pokrájame na kocky. Dobrú chuť.