Kysnutý slivkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

Postup

  1. V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame lyžicu cukru, lyžicu múky, droždie a necháme vykysnúť.
  2. Pripravíme si mrveničku : múku preosejeme do misky, pridáme cukor a zmäknuté maslo. Rukami dôkladne premiešame, až vznikne mrvenička. Tú potom dáme do mraziaka, aby nám dobre stuhla.
  3. Do misy preosejeme múku, pridáme vykysnutý kvások, zvyšné mlieko s rozšľahanými žĺtkami, rozohriaty tuk, soľ a vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme kysnúť asi 20 min.
  4. Vykysnuté cesto preložíme na vymastený plech, prstami ho roztlačíme na celú plochu, husto naň poukladáme slivky.
  5. Koláč posypeme mrveničkou a necháme ho ešte krátko kysnúť.
  6. Koláč vložíme do rozohriatej rúry a upečieme.