Slivkový koláč
Kysnutý slivkovo-tvarohový koláč s posýpkou
Autor receptu: valina
Kysnutý koláč na toto obdobie, kedy je dostatok sliviek.
30 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Medzi tým preosejeme múku, pridáme soľ, olej a nakoniec aj vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto. Cesto necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
- Vykysnuté cesto roztiahneme na vymastený plech (30x40 cm) a necháme ho ešte 10-15 minút podkysnúť.
- Potom krížom poukladáme slivky a medzi to tvaroh, ktorý sme vymiešali s vajíčkom, cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou.
- Nakoniec si pripravíme mrveničku z masla, krupice, kryštálového a škoricového cukru a nadrobíme na celý koláč.
- Pečieme pri 200 °C 30 minút.