Slivkový koláč

Kysnutý slivkovo-tvarohový koláč s posýpkou

Autor receptu: valina

Kysnutý koláč na toto obdobie, kedy je dostatok sliviek.

30
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Medzi tým preosejeme múku, pridáme soľ, olej a nakoniec aj vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto. Cesto necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
  2. Vykysnuté cesto roztiahneme na vymastený plech (30x40 cm) a necháme ho ešte 10-15 minút podkysnúť.
  3. Potom krížom poukladáme slivky a medzi to tvaroh, ktorý sme vymiešali s vajíčkom, cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou.
  4. Nakoniec si pripravíme mrveničku z masla, krupice, kryštálového a škoricového cukru a nadrobíme na celý koláč.
  5. Pečieme pri 200 °C 30 minút.