klasika
na 180 °C
Suroviny
Kysnuté cesto: | |
200 g |
|
200 g |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 ks |
|
150 g |
|
21 g |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
50 g |
|
Drobenka: | |
80 g |
|
100 g |
|
80 g |
|
Ešte budeme potrebovať: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Množstvo cesta je na jeden veľký plech 38cmx31cm.
- 2
Zarobím si klasické kysnuté cesto. Ja kvások zvlášť nerobím, suroviny pridávam postupne (podľa zoznamu) do misky robota a nechám vymiesiť. Cesto nechávam nakysnúť a znova premiesim ešte aspoň po dva krát. Trvá to približne 1-2 hodiny, podľa toho ako som na tom s časom....
- 3
Plech potriem olejom, položím naň vyvaľkané cesto. Rozložím ovocie, reznou stranou nahor. My máme radi marhule, broskyne, nektárinky, slivky... Posypem mletou škoricou, cukrom (podľa kyslosti ovocia, treba však rátať s tým, že cukor je aj v drobenke) a nechám koláč ešte podkysnúť.
- 4
Rúru predhrejem na 180*C. Zarobím drobenku, posypem ňou koláč a pečiem 15-20 minút. Teplovzduch nepoužívam, lebo sa koláč v strede poriadne neprepečie.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu