Kysnutý ovocný koláč s drobenkou
Autor receptu: violeta
klasika Postup- Množstvo cesta je na jeden veľký plech 38cmx31cm.
- Zarobím si klasické kysnuté cesto. Ja kvások zvlášť nerobím, suroviny pridávam postupne (podľa zoznamu) do misky robota a nechám vymiesiť.
Cesto nechávam nakysnúť a znova premiesim ešte aspoň po dva krát. Trvá to približne 1-2 hodiny, podľa toho ako som na tom s časom....
- Plech potriem olejom, položím naň vyvaľkané cesto. Rozložím ovocie, reznou stranou nahor. My máme radi marhule, broskyne, nektárinky, slivky...
Posypem mletou škoricou, cukrom (podľa kyslosti ovocia, treba však rátať s tým, že cukor je aj v drobenke) a nechám koláč ešte podkysnúť.
- Rúru predhrejem na 180*C.
Zarobím drobenku, posypem ňou koláč a pečiem 15-20 minút. Teplovzduch nepoužívam, lebo sa koláč v strede poriadne neprepečie.
|