Kysnutý ovocný koláč s drobenkou

Autor receptu: violeta

klasika

15-20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Množstvo cesta je na jeden veľký plech 38cmx31cm.
  2. Zarobím si klasické kysnuté cesto. Ja kvások zvlášť nerobím, suroviny pridávam postupne (podľa zoznamu) do misky robota a nechám vymiesiť. Cesto nechávam nakysnúť a znova premiesim ešte aspoň po dva krát. Trvá to približne 1-2 hodiny, podľa toho ako som na tom s časom....
  3. Plech potriem olejom, položím naň vyvaľkané cesto. Rozložím ovocie, reznou stranou nahor. My máme radi marhule, broskyne, nektárinky, slivky... Posypem mletou škoricou, cukrom (podľa kyslosti ovocia, treba však rátať s tým, že cukor je aj v drobenke) a nechám koláč ešte podkysnúť.
  4. Rúru predhrejem na 180*C. Zarobím drobenku, posypem ňou koláč a pečiem 15-20 minút. Teplovzduch nepoužívam, lebo sa koláč v strede poriadne neprepečie.