Foto: diabambulka
Výborná mňamka, určite odporúčam vyskúšať:-)))
porcií
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
štipka |
|
40 g |
|
250 ml, vlažné |
|
1 PL, -do kvásku |
|
1 PL, -do cesta |
|
120 g |
|
1 ks |
|
Vanilková plnka: | |
250 ml |
|
1 ks |
|
20 g |
|
1 PL |
|
Kakaová plnka: | |
250 ml |
|
1 ks |
|
20 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
40 g |
|
Na posypanie: | |
40 g |
|
40 g |
|
Na potretie: | |
2 ks |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Do misky si dáme múku, cukor, soľ, maslo, vajce a kvások, ktorý si pripravíme z 250 ml vlažného mlieka, 40 g droždia a 1 PL cukru. Všetko spolu dobre vymiesime a necháme kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto preložíme na múkou posypanú pracovnú dosku a pokrájame na rovnaké kusy a rozvaľkáme ich natenko(ja som si cesto rozdelila na 8 približne rovnakých dielov). Pripravíme si obidve plnky. Každú budeme nakladať zvlášť lyžičkou, aby sa nepomiešali.
- 2
Pripravíme si obidve plnky a to tak, že klasickým spôsobom uvaríme puding, ešte do teplého zamiešame maslo, cukor a ak sa jedná o kakaovú plnku tak aj čokoládu. Čokoládu ktorú máme určenú na posypanie si zatiaľ postúhame na väčšom strúhadle.
- 3
Polovičnú časť rozvaľkaných kúskov potrieme vanilkovou plnkou a tú posypeme nastrúhanou tmavou čokoládou. Druhú polovicu potrieme kakaovou plnkou a tú posypeme nastrúhanou bielou čokoládou.Každú časť potreného cesta stočíme ako závin.
- 4
Stočenú časť cesta s plnkami spolu spletieme. Spletené kúsky dáme na vymastený plech a necháme ešte 15 minút podkysnúť.
- 5
Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme mandĺovými lupienkami a vložíme piesť do vyhriatej rúry.
- 6
Pečieme 30-35 minút pri teplote 170 stupňov Celzia.
- 7
Dobrú chuť:-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prídem na večeru, zostalo ešte ???
prajem aj Tebe čo @palokuchki Danielke.