Kysnutý koláč s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Výborná mňamka, určite odporúčam vyskúšať:-)))

6-8
porcií
30-35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do misky si dáme múku, cukor, soľ, maslo, vajce a kvások, ktorý si pripravíme z 250 ml vlažného mlieka, 40 g droždia a 1 PL cukru. Všetko spolu dobre vymiesime a necháme kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto preložíme na múkou posypanú pracovnú dosku a pokrájame na rovnaké kusy a rozvaľkáme ich natenko(ja som si cesto rozdelila na 8 približne rovnakých dielov). Pripravíme si obidve plnky. Každú budeme nakladať zvlášť lyžičkou, aby sa nepomiešali.
  2. Pripravíme si obidve plnky a to tak, že klasickým spôsobom uvaríme puding, ešte do teplého zamiešame maslo, cukor a ak sa jedná o kakaovú plnku tak aj čokoládu. Čokoládu ktorú máme určenú na posypanie si zatiaľ postúhame na väčšom strúhadle.
  3. Polovičnú časť rozvaľkaných kúskov potrieme vanilkovou plnkou a tú posypeme nastrúhanou tmavou čokoládou. Druhú polovicu potrieme kakaovou plnkou a tú posypeme nastrúhanou bielou čokoládou.Každú časť potreného cesta stočíme ako závin.
  4. Stočenú časť cesta s plnkami spolu spletieme. Spletené kúsky dáme na vymastený plech a necháme ešte 15 minút podkysnúť.
  5. Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme mandĺovými lupienkami a vložíme piesť do vyhriatej rúry.
  6. Pečieme 30-35 minút pri teplote 170 stupňov Celzia.
  7. Dobrú chuť:-)))