Kysnutý koláč s marhuľami, tvarohom a posýpkou
moderátorka a cukrárka, 30. augusta 2022
Foto: Archiv Adriany Polákovej
Obľúbený koláč moderátorky Adriany Polákovej, ktorý sa jej spája s detstvom a letom. Keď si ho doma upečie, dokáže sama zjesť aj celý plech.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
180 ml |
|
4 PL |
|
20 g čerstvé |
|
1 ČL |
|
50 g |
|
Tvarohová plnka: | |
300 g |
|
2 ks |
|
50 g |
|
Posýpka: | |
100 g |
|
100 g |
|
90 ml (roztopené) |
|
Okrem toho: | |
2 bal. |
|
500 g |
|
|
Postup
-
1
Do vlažného osladeného mlieka rozdrobíme droždie, počkáme pár minút, kým vzíde kvások. Pridáme múku, soľ, zmäknuté maslo a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Medzitým pripravíme plnku. Tvaroh, cukor a vajíčka spolu zmiešame.
- 3
V miske varechou zmiešame prísady na posýpku, mala by byť sypká.
- 4
Marhule vykôstkujeme a nakrájame na malé kocky.
- 5
Vykysnuté cesto rukou roztlačíme na dno plechu (30 x 40 cm), ktorý sme predtým poriadne potreli olejom alebo roztopeným maslom. Na cesto navrstvíme tvarohovú plnku a na ňu poukladáme na kocky nakrájané marhule, ktoré posypeme škoricovým cukrom a nakoniec posýpkou.
- 6
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
Tiež marhuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu