Kysnutý koláč s makom, tvarohom a marhuľami fotorecept
Kombinácia maku, tvarohu a ovocia je proste úžasná.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 400 g |
|
| 20 g |
|
| 1 PL |
|
| 200 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 štipka |
|
| 60 ml |
|
| Maková plnka: | |
| 150 g |
|
| 100 ml |
|
| 3 PL |
|
| podľa chuti |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Marhuľová plnka: | |
| 1 pohár |
|
Postup
-
1
V troche vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť. Múku preosejeme, pridáme soľ, vajíčko, kvások, mlieko, nakoniec olej ( alebo kto chce miesto oleja rozpustené maslo ). Vypracujeme cesto, necháme ho pod utierkou asi 40 minút vykysnúť.
- 2
Medzitým si pripravíme plnky. Marhule necháme na sitku odkvapkať. Tvaroh vymiešame s cukrom a žĺtkom. Kto má rád sladšie, pridá si cukor. Mak zomelieme, pridáme do vriaceho mlieka, odstavíme, pridáme džem a kto chce, aj cukor.
- 3
Veľký plech vymastíme a vysypeme múkou. Môj má rozmery 34 cm x 36 cm. Cesto roztiahneme na plech, aj trochu po okrajoch.
- 4
Striedavo kladieme jednotlivé plnky a marhule.
- 5
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút.
- 6
Nech sa páči.
- 2









Diskusia k receptu