Vrelo odporúčam. Lepšie cesto som ešte na čučoriedkáč nemala,aj škorica s klinčekom spravila v plnke svoje.Na fotenie času veľa nebolo,rozvoniaval a nejaké fotenie bolo Zobraziť celý popisVrelo odporúčam. Lepšie cesto som ešte na čučoriedkáč nemala,aj škorica s klinčekom spravila v plnke svoje.Na fotenie času veľa nebolo,rozvoniaval a nejaké fotenie bolo nedôležité,tobôž čakať.Tak len tak provizórne.Ale je taký výborný,že by bolo škoda ho tu nedať a možno sa niekomu zapáči. Z knihy:To najlepšie z receptára.Skvelé recepty tam majú,najobľúbenejšie od TV divákov...Ostanem pri ňom....
na 180-200 °C
Suroviny
| 30 g |
|
| 60 g |
|
| 500 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 90 g |
|
| 1/4 l |
|
| 2 ks |
|
| Posýpka: | |
| 120 g |
|
| 120 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Čučoriedková náplň: | |
| 500 g |
|
| 1/2 ČL |
|
| na hrot noža |
|
Postup
-
1
Pripravíme si čučoriedkovú plnku:čučoriedky zmiešame so škoricou a klinčekom.
-
2
A tiež posýpku.Zmiešame rozdrobené maslo s cukrom,vanilkou a hrubou múkou.
-
3
Z mlieka, droždia,cukru a trošku múky pripravíme kvások.Ostatnú múku,cukor a soľ preosejeme do misky,pridáme maslo,žltky a nakoniec vykysnutý kvások. Spravíme riedké cesto,ktoré hneď mokrými prstami rozotrieme na pečiaci papier alebo do vymastenej koláčovej formy.Necháme asi 1/2 hodinky vykysnúť.Potom koláč posypeme čučoriedkovou zmesou a okraje potrieme rozšľahaným bielkom. Vrch posypeme husto drobenkou.Necháme podkysnúť ešte 15- 20 minutiek.
-
4
Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 minút.Mizol rýchlosťou blesku.









@havino mas ho paradny:-),ja som dala trosku skorice do cucoriedok,ale vidim,ze ked ho dam do posypky spravi jej aj peknu farbu,dobry napad....
sa teším @elka , tiež ho rada pečiem, keď mám čučoriedky, musí byť, aj marhuľový je výborný