Kysnutý čučoriedkový koláč fotorecept

marianne - fotkamarianne, 2. augusta 2013
Kysnutý čučoriedkový koláč (fotorecept)
Foto: marianne

Vrelo odporúčam. Lepšie cesto som ešte na čučoriedkáč nemala,aj škorica s klinčekom spravila v plnke svoje.Na fotenie času veľa nebolo,rozvoniaval a nejaké fotenie bolo Zobraziť celý popisVrelo odporúčam. Lepšie cesto som ešte na čučoriedkáč nemala,aj škorica s klinčekom spravila v plnke svoje.Na fotenie času veľa nebolo,rozvoniaval a nejaké fotenie bolo nedôležité,tobôž čakať.Tak len tak provizórne.Ale je taký výborný,že by bolo škoda ho tu nedať a možno sa niekomu zapáči. Z knihy:To najlepšie z receptára.Skvelé recepty tam majú,najobľúbenejšie od TV divákov...Ostanem pri ňom....

15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

30 g
60 g
500 g
90 g
1/4 l
2 ks
Posýpka:
120 g
120 g
200 g
1 ks
1 ks
Čučoriedková náplň:
500 g
1/2 ČL
na hrot noža




Postup

  1. 1

    Pripravíme si čučoriedkovú plnku:čučoriedky zmiešame so škoricou a klinčekom.

    Kysnutý čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A tiež posýpku.Zmiešame rozdrobené maslo s cukrom,vanilkou a hrubou múkou.

    Kysnutý čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mlieka, droždia,cukru a trošku múky pripravíme kvások.Ostatnú múku,cukor a soľ preosejeme do misky,pridáme maslo,žltky a nakoniec vykysnutý kvások. Spravíme riedké cesto,ktoré hneď mokrými prstami rozotrieme na pečiaci papier alebo do vymastenej koláčovej formy.Necháme asi 1/2 hodinky vykysnúť.Potom koláč posypeme čučoriedkovou zmesou a okraje potrieme rozšľahaným bielkom. Vrch posypeme husto drobenkou.Necháme podkysnúť ešte 15- 20 minutiek.

    Kysnutý čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 minút.Mizol rýchlosťou blesku.

    Kysnutý čučoriedkový koláč (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne
Bielok,ktory je pisany v surovinach ako posledny pri posypke,sluzi na potretie okrajov kolaca pred pecenim,do posypky ho nedavame....v bode 3 som to uviedla...
marianne
dakujem vam pekne dievcata:-) @ babay uz som si poznamku napisala k nemu,ze nabuduce nezabudnut mandlove lupienky dat.Mam ich vzdy po ruke...a chystam sa aj na ten Tvoj:-) cucoriedky este mam....
janger
Pane Boze, @marianka , tie cucoriedky ! Hod mi kusok :-). Cucoriedky zboznujeme. To musim ukazat muzovi, bude mnamkat ;-).
mariamka
parada! presne takto ho mame radi, menej cesta, bohata vonava plnka a chrumkava posypka, cucoriedky zavidim aj ja :)
havino
aj u nás bol včera @marianka , asi po roku veru, z čerstvých čučoriedok, podomový predaj po 2,50, tiež máme radi málo cesta, veľa čučoriedok, cesto som doslova robila podobné a do posýpky som ešte dala škoricový cukor


marianne
dakujem vam vsetkym pekne za komentare,potesili:-)
@havino mas ho paradny:-),ja som dala trosku skorice do cucoriedok,ale vidim,ze ked ho dam do posypky spravi jej aj peknu farbu,dobry napad....
marikahr
krasny kolacik, hned by som sa vybrala na cucoriedky koli takemu nadhernemu kolaciku :-)
kecemis
Marianka je vyborny. A aj taky antitalent na pecenie ako ja ho dokaze pripravit. Nestacil som ani spravit fotku. Kym som prisiel z roboty, uz nebol, vraj pre moje dobro. Dakujem za vyborny recept.
dorko
Urobila som pol na pol sso slivkami a cucoriedkami, vydaril sa vyborne, pred polhodinou som vybrala z rury a uz je pol plechu prec :))
anan
Chcela som vyskusat nieco ine nez bublaninu, ale vyledok ma sklamal. Nam kombinacia cucoriekdy/ skorica nechuti :( . Ale kolko ludi,tolko chuti.
katka78
Marianka, skutočne vynikajúci koláč! Robila som z polovičnej dávky, do okrúhlej formy, tuším som mohla cesta dať len 1/3, mám rada nizučké, tak nabudúce budem vedieť, že môžem ešte trošku ubrať. Chuť fantastická, ja som aj tú škoricu a klinček dala, no paráda! Ďakujem pekne za recept a želám ti krásny deň :-)


lienka2503
Akurát s ho upiekla, vyzerá chutne, až nato že som dala do posýpky bielko. Myslím, že sa s tým nedá až tak pokaziť. Až potom som si prečítala, že je bielok len na potretie okrajov.
mikulasko
pomer surovin na cesto je katastrofa 1/4l mlieka na pol kila muky? si to najprv odváž či spravíš riedke cesto!
elka
Tento recept je vynikajúci, no ja som si prisypala ešte muky a bol výborný na100 hviezdičiek, Marianka si jednicka dakujem za recept.
marianne
@elka (29.8.2021 22:33)

sa teším @elka , tiež ho rada pečiem, keď mám čučoriedky, musí byť, aj marhuľový je výborný




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia