Kysnutý čučoriedkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Vrelo odporúčam. Lepšie cesto som ešte na čučoriedkáč nemala,aj škorica s klinčekom spravila v plnke svoje.Na fotenie času veľa nebolo,rozvoniaval a nejaké fotenie bolo nedôležité,tobôž čakať.Tak len tak provizórne.Ale je taký výborný,že by bolo škoda ho tu nedať a možno sa niekomu zapáči.
Z knihy:To najlepšie z receptára.Skvelé recepty tam majú,najobľúbenejšie od TV divákov...Ostanem pri ňom....
15-20 minút na 180-200 °C |
Postup
- Pripravíme si čučoriedkovú plnku:čučoriedky zmiešame so škoricou a klinčekom.
- A tiež posýpku.Zmiešame rozdrobené maslo s cukrom,vanilkou a hrubou múkou.
- Z mlieka, droždia,cukru a trošku múky pripravíme kvások.Ostatnú múku,cukor a soľ preosejeme do misky,pridáme maslo,žltky a nakoniec vykysnutý kvások.
Spravíme riedké cesto,ktoré hneď mokrými prstami rozotrieme na pečiaci papier alebo do vymastenej koláčovej formy.Necháme asi 1/2 hodinky vykysnúť.Potom koláč posypeme čučoriedkovou zmesou a okraje potrieme rozšľahaným bielkom. Vrch posypeme husto drobenkou.Necháme podkysnúť ešte 15- 20 minutiek.
- Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 minút.Mizol rýchlosťou blesku.