Kysnuté tvarohové buchty (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Tvarohové buchty upečené dnes poobede.
12 porcií |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Do menšej nádoby si dáme droždie, 1 čaj. lyž. kryštálového cukru a medzi prsty múky a pol deci mlieka vlažného. Necháme ho nakysnúť. Do misy dáme múku, kryštálový cukor, olej, štipku soli, vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto.
- Prikryjeme ho utierkou a necháme 35 minút odpočívať.
- Tu je už nakysnuté.
- Plnka: Do tvarohu dáme 1 žĺtok a podľa chuti kryštálový cukor.
- Teraz si z cesta nožom povykrajujeme štvorce, ktoré naplníme tvarohovou plnkou.
- Každý jeden zatočíme prstami do tvaru buchty a uťapkáme po vrchu.
- Prevrátime a máme buchty.
- Plech alebo formu vymastíme olejom. Dáme do nej buchty, ktoré po vrchu pomastíme olejom. Necháme ešte nakysnúť 10 minút.
- Takto pripravené buchty dáme do rozohriatej rúry. Pečieme 40 minút na 200 stupňov v elektrickej rúre.
- Upečené pomastíme po vrchu. Necháme chvíľku vychladiť a posypeme práškovým cukrom.
- V reze.