Kysnuté tvarohové buchty (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Tvarohové buchty upečené dnes poobede.

12
porcií
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do menšej nádoby si dáme droždie, 1 čaj. lyž. kryštálového cukru a medzi prsty múky a pol deci mlieka vlažného. Necháme ho nakysnúť. Do misy dáme múku, kryštálový cukor, olej, štipku soli, vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme cesto.
  2. Prikryjeme ho utierkou a necháme 35 minút odpočívať.
  3. Tu je už nakysnuté.
  4. Plnka: Do tvarohu dáme 1 žĺtok a podľa chuti kryštálový cukor.
  5. Teraz si z cesta nožom povykrajujeme štvorce, ktoré naplníme tvarohovou plnkou.
  6. Každý jeden zatočíme prstami do tvaru buchty a uťapkáme po vrchu.
  7. Prevrátime a máme buchty.
  8. Plech alebo formu vymastíme olejom. Dáme do nej buchty, ktoré po vrchu pomastíme olejom. Necháme ešte nakysnúť 10 minút.
  9. Takto pripravené buchty dáme do rozohriatej rúry. Pečieme 40 minút na 200 stupňov v elektrickej rúre.
  10. Upečené pomastíme po vrchu. Necháme chvíľku vychladiť a posypeme práškovým cukrom.
  11. V reze.