Slané slimáky

Kysnuté - nekysnuté slimáky

Autor receptu: navardaco

16
porcií
40 minút
príprava
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Kvások pripravíme aktivovaním droždia v teplom mlieku s cukrom. Následne pridáme všetky suroviny a premiesime. CESTO NEMUSÍ KYSNÚŤ!!!
  2. Plnku pripravíme zmixovaním všetkých surovín ponorným mixérom.
  3. Cesto hneď rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm do tvaru obdĺžnika, natrieme plnkou a zrolujeme. Nakrájame na trojuholníky, ukladáme na plech a potrieme olejom (môžeme aj rozšľahaným vajíčkom). Pečieme pri 175 stupňoch 20-25 minút.
  4. Med zmiešame s chilli a touto zmesou potrieme už upečené slimáky.