Kysnutá slimáčia torta fotorecept

mracik9 - fotkamracik9, 2. decembra 2013
Kysnutá slimáčia torta (fotorecept)
Foto: mracik9

Pri túlaní po nete som natrafila na túto dobrotu.Chcem sa s Vami podeliť o tu dobrotku.Určite stojí za vyskúšanie.

12
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
42 g (1 kocka)
40 g
175 ml
100 g
1 ks
1 čl
trošku
Plnka:
125 ml
100 g
1/2 čl
2 pl
200 g
1 ks
Na potretie:
1 ks
70 g
2 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto si pripravíme klasicky, ako každé iné kysnuté cesto.Hlavne ho necháme dobre podkysnúť,aspoň 3/4 hodiny.Medzi tým si pripravíme plnku. Mlieko s cukrom,škoricou,kakaom privedieme k varu a postupne tam pridáme orechy,zamiešame a vychladíme.Keď už máme masu vlažnú,pridáme vajíčko,všetko spolu zamiešame.

    Kysnutá slimáčia torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto dáme na dosku,vyvaľkáme na veľkosť 35x45cm.Plnku si premiešame a potrieme ňou cesto,zrolujeme ako na závin.Tortovú formu s priemerom 26 cm, vymažeme maslo.

    Kysnutá slimáčia torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Závin krájame na 4cm kúsky,ukladáme do formy vedľa seba tak,aby sme mali zaplnenú celú plochu.Ak už máme hotové,dáme zakrytú podkysnúť,ja som ju nechala dovtedy,pokiaľ nenakysla do plnej formy.Trúbu si nahrejeme na 180 st C.Pred vložením potrieme vrch torty žĺtkom.Pečieme asi 20 minút,potom zakryjeme papierom a pečieme ďalej,ja som ju piekla 45 minút,záleží od trúby.

    Kysnutá slimáčia torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte horúcu vyklopíme,otočíme,potrieme rozpusteným lekvárom a celú posypeme hrubo nasekanými orechmi,alebo plátkami mandlí.Je to dobrota ku kávičke,ale aj k fazuľovej polievke :))

    Kysnutá slimáčia torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som nemohla vydržať,tak som ju ešte večer fotila a krájala,tak sa to veľmi nepodarilo,ale stálo to zato :)) Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

39 komentárov k receptu
hmmm, to musi byt dobrota! @root ked ma clovek vlastnu vanilkovu esenciu/extrakt, tak preco nie. Ja mam pravu vanilku vo vodke a pouzivam ju bezne. Samozrejme umelohmotne chemikalie netreba zbytocne pouzivat. Ale klasicky kupovany vanilkovy cukor tiez nie je bohvie čo. Samozrejme kazdy si vo svojej kuchyni pouzije co ma vo zvyku, alebo co sa mu paci, no nie?
jujoska,ďakujem,máš pravdu,niet nad doma vyrobenú vanilkovú esenciu,ja ju pridávam skoro do každého koláča a je to tak jednoduché :))
@mracik9 , je to nádherná torta, úžasný nápad :) K vanilkovej esencii - nevidím dôvod prečo by v recepte nemala byť použitá @root. Tiež si robievam domácu podobným spôsobom ako @jujoska či @marianne.
Veľmi chválim od začiatku po koniec, tlieskam a dávam 5* jasných :)
Sladké mám rada, a ešte aj s orechami, dala by som si, vyzerá to ozaj kypro, ale s polievkou, hocijakou si neviem predstaviť, že by som to jedla.....? A tú vanilkovú esenciu mám asi dva roky v malej fľaštičke v chladničke, len vodku dolievam, občas pridám aj struk, tých mám dosť ( z Lídla).
evanaaa,určite to nemusíš s polievkou,ale také to bolo dobré,že sa to dalo jesť aj zo všetkým možným,ja na tu esenciu nedám dopustiť,je do super vec :))
@mracik , parádna, ja som také video tiež videla na ruskom webe, no len ja aj zabudla naň, uložím, dobre, že si tu recept dala, určite upečiem, páči sa mi 5*
@mracik : torta sa mi podarila, ale cítila som v nej kvasnice a cesto bolo tuhé,ale to bola moja chyba,lebo cesto bolo príliš v teple nakysnuté a rozlievalo sa mi a tak som tam pridala hladkú múku a problém bol na svete :-(

Pridaj komentár k receptu: