Kysnutá slimáčia torta (fotorecept)

Autor receptu: mracik9

Pri túlaní po nete som natrafila na túto dobrotu.Chcem sa s Vami podeliť o tu dobrotku.Určite stojí za vyskúšanie.

12
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto si pripravíme klasicky, ako každé iné kysnuté cesto.Hlavne ho necháme dobre podkysnúť,aspoň 3/4 hodiny.Medzi tým si pripravíme plnku. Mlieko s cukrom,škoricou,kakaom privedieme k varu a postupne tam pridáme orechy,zamiešame a vychladíme.Keď už máme masu vlažnú,pridáme vajíčko,všetko spolu zamiešame.
  2. Vykysnuté cesto dáme na dosku,vyvaľkáme na veľkosť 35x45cm.Plnku si premiešame a potrieme ňou cesto,zrolujeme ako na závin.Tortovú formu s priemerom 26 cm, vymažeme maslo.
  3. Závin krájame na 4cm kúsky,ukladáme do formy vedľa seba tak,aby sme mali zaplnenú celú plochu.Ak už máme hotové,dáme zakrytú podkysnúť,ja som ju nechala dovtedy,pokiaľ nenakysla do plnej formy.Trúbu si nahrejeme na 180 st C.Pred vložením potrieme vrch torty žĺtkom.Pečieme asi 20 minút,potom zakryjeme papierom a pečieme ďalej,ja som ju piekla 45 minút,záleží od trúby.
  4. Ešte horúcu vyklopíme,otočíme,potrieme rozpusteným lekvárom a celú posypeme hrubo nasekanými orechmi,alebo plátkami mandlí.Je to dobrota ku kávičke,ale aj k fazuľovej polievke :))
  5. Ja som nemohla vydržať,tak som ju ešte večer fotila a krájala,tak sa to veľmi nepodarilo,ale stálo to zato :)) Prajem dobrú chuť.