Kyslé zemiaky s pórom a syrom

Autor receptu: martinis

Elegantná, rýchla večera, ktorú si môžte pripraviť za pár minút zo základných surovín : zemiakov, póru, kyslého mlieka a syra, prípadne uhorky :)

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Minimálna námaha, výborný výsledný efekt : takéto varenie mám rád a takto pripravíme aj tieto zemiaky - tak, ako ich zrejme nepoznáte. Poďme na to :)
  2. 3 väčšie zemiaky (ideálne nové) očistíme pod vodou a so šupkou ich nakrájame na tenšie kolieska. Dáme variť do osolenej vody na 10 až 15 minút - sami posúďte, kedy budú dostatočne mäkké. Kým sa varia, umytý pór nakrájame na kolieska, ktoré opečieme na lyžičke olivového oleja v panvici. Po dopečení uchováme na panvici, aby nevychladol.
  3. Hotové zemiaky scedíme, zmiešame s pórom, zľahka osolíme a polejeme dvoma, troma lyžicami kyslého mlieka, acidka, alebo akéhokoľvek podobného kyslomliečneho nápoja.
  4. Povrch už len posypeme strúhaným syrom, pažítkou a môžme ozdobiť aj koriandrom. Chutné, lacné, nenáročné :-)
  5. Môj tip : Mám rád aj uhorky s kyslým mliekom, takže som si vybral tri menšie zemiaky a pridal som aj polovicu na kocky pokrájanej uhorky - dodala sviežosť a jedlo bolo taktiež vynikajúce :)