Kyslé zemiaky s pórom a syrom
Autor receptu: martinis
Elegantná, rýchla večera, ktorú si môžte pripraviť za pár minút zo základných surovín :
zemiakov, póru, kyslého mlieka a syra, prípadne uhorky :)
1 porcia |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Minimálna námaha, výborný výsledný efekt : takéto varenie mám rád a takto pripravíme aj tieto zemiaky - tak, ako ich zrejme nepoznáte. Poďme na to :)
- 3 väčšie zemiaky (ideálne nové) očistíme pod vodou a so šupkou ich nakrájame na tenšie kolieska. Dáme variť do osolenej vody na 10 až 15 minút - sami posúďte, kedy budú dostatočne mäkké. Kým sa varia, umytý pór nakrájame na kolieska, ktoré opečieme na lyžičke olivového oleja v panvici. Po dopečení uchováme na panvici, aby nevychladol.
- Hotové zemiaky scedíme, zmiešame s pórom, zľahka osolíme a polejeme dvoma, troma lyžicami kyslého mlieka, acidka, alebo akéhokoľvek podobného kyslomliečneho nápoja.
- Povrch už len posypeme strúhaným syrom, pažítkou a môžme ozdobiť aj koriandrom. Chutné, lacné, nenáročné :-)
- Môj tip : Mám rád aj uhorky s kyslým mliekom, takže som si vybral tri menšie zemiaky a pridal som aj polovicu na kocky pokrájanej uhorky - dodala sviežosť a jedlo bolo taktiež vynikajúce :)