Aj túto polievku varím na štedrý večer, je podobná tej fazuľovej, lebo je podbíjana s rôsolom. tak tu je receptík.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Gramáž surovín neuvádzam, pretože ja to robím od oka a dá sa to prispôsobiť, tomu koľko surovín máme. Najprv si namočíme sušené huby, ja ich varím veľa, lebo na štedrý večer je nás doma viac, takže robím polievku zo štvorlitrovej fľaše sušených húb. Asi tak hodinku huby postoja vo vlažnej vode. Potom ich v rukách vyžmýkam, aby sa zbavili vody a prekladám na dosku. Drevenú dosku si posypem kukuričnou mučkou a aj huby posypem kukuričnou múkou. Sekáčikom si ich posekám na drobno.
- 2
Medzitým si pripravím veľký hrniec s vriacou vodou a takto posekáné huby hádžem do vriacej vody. Stále ich miešam, aby sa mi neprichytili. Asi po 2o minútkach stiahnem plameň a nechám ich pomaly variť. Medzitým vhodím do polievky asi 3 hrste kyslej kapusty, osolím , okorením a dolejem kapustnej šťavy, čiže rôsol a aj fajne cesnaku prelisovaného. Ked sú už huby uvarené, pripravím si zátrepku z rôsolu a hladkej múky, nechám prevrieť. Potom si už len opražím na masti cibuľku, s červenou paprikou, zalejem, ked prevrie, okoštujem, poprípade ešte dolejem rôsolu, dochutím a máme navarené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@anina6 , trochu som odpovedala za teba, lebo si to sama nespomenula.
Ja som ešte tento typ polievky nerobila, vodu z kapusty si zlejem a pijem zvlášť,a ak je kyslá, premyjem ju ale tú vodu už nepoužívam.
výbornáááá
tak všetko dobré, nech sa ti darí.