« Naspäť na tento recept

Kváskový bezlepkový chlieb (fotorecept) verzia na vytlačenie

V poslednej dobe je moderný kváskový chlebík, tak som si založila kvások a upiekla bezlepkový chlebík... je vynikajúci, tak sa chcem s ním podeliť aj tu pre varecháčov.

Autor receptu: elisticka

Postup receptu

Pripravíme si kvások, múku, vodu, soľ a olej.
Kváskový bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 1

V miske si večer zarobíme z 3 PL kvásku a 200 g múky a 400 ml vlažnej vody rozkvas a to tak, že si všetky suroviny zmiešame a zakryjeme igelitovou čiapkou a necháme do druhého dňa asi 12 hodín na teplom mieste.
Kváskový bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 2

Na druhý deň do rozkvasu pridáme 240 g múky, soľ a olej a mixérom vypracujeme cesto asi 5 minút a znova zakryjeme a necháme 2 hodiny odpočívať. Potom cesto preložíme do ošatky.
Kváskový bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 3

A znova zakryjeme na 1 hodinu.
Kváskový bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 4

Rúru predhrejeme na 250 °C aj plech, na ktorom budeme piecť, aj plech alebo nádobu na vodu. Cesto vyklopíme z ošatky pomocou papiera, na ktorom budeme piecť, chlebík oprášime zo zbytočnej múky a žiletkou narežeme povrch a rýchlo presunieme do rúry na horúci plech a do spodného nalejeme vodu. Tak pečieme 10 minút, potom znížime teplotu na 200 °C a vyberieme plech s vodou. Dopekáme asi 35 minút.
Kváskový bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 5

Chlebík vyberieme, potrieme vodou a necháme na mriežke vychladnúť.
Kváskový bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 6

Asi po 4 hodinách ak je dobre vychladnutý môžeme krájať.
Kváskový bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 7

A môžeme si pochutnať... dobrú chuť... chlebík nakrájaný, čo nezjeme odložíme do mrazničky a pred podávaním vytiahneme na 2 hodiny a je ako čerstvo upečený...
Kváskový bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 8

Suroviny




15
porcií




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist