Kvasené uhorky

Kvasáky

Autor receptu: redakcia

Výborný recept na prípravu rýchlo kvasených uhoriek, ktorý by mal poznať každý dobrý záhradkár.* Pripravujeme ich z väčších, prerastených plodov, ktoré sme nestihli spotrebovať na šalát.

20 (+ kvasenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Uhorky dobre umyjeme, vidličkou poprepichujeme a ukladáme do kameninového hrnca alebo väčšieho skleneného pohára. Uhorky poprekladáme vetvičkami čerstvého kôpru, ale aj višňovým alebo hroznovým listom.
  2. Uhorky zalejeme až po okraj horúcou vodou so soľou, na 1 l vody použijeme 30 g soli.
  3. Prikryjeme utierkou, previažeme a necháme v teple. Pochutnávať si na kvasákoch môžeme už o 2 či 3 dni.