Kuskus

Kuskus so zeleninou a s mandľami

Autor receptu: redakcia

4-5
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuskus zalejeme asi 600 ml horúceho vývaru, prikryjeme a necháme asi 15 minút napučať. Ak je ešte tvrdý, prilejeme horúci vývar podľa potreby.
  2. Zeleninu nakrájame na malé kocky a podusíme na olivovom oleji domäkka (podľa potreby môžeme podliať vývarom). Ochutíme soľou a korením.
  3. Keď je zelenina udusená, ale ešte chrumkavá, pridáme kuskus, najemno pokrájanú petržlenovú vňať, 3/4 nasucho opražených mandľových lupienkov a zľahka premiešame. Hotový kuskus dekorujeme zvyškom mandľových lupienkov. Ak nemáme mandľové lupienky, môžeme použiť mandľové hranolčeky či sekané mandle.