Kuskus s tekvicou, fetou a rukolou

Autor receptu: lusinkab

Dnes som trošku improvizovala a vznikol tento šalát.Hodí sa ako príloha alebo len tak samostatný na ľahší obed alebo večeru.

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 220 °C. Kým sa nám rúra zohrieva tak si pripravíme kuskus podľa návodu. (Ja zvyknem dať kuskus do väčšej misky,zalejem horúcim vývarom,zakryjem kuchynskou fóliou a počkám kým sa celý vývar nevstrebe.Potom odkryjem a sem tam premiešam aby sa nepozlepoval.) Tekvicu ošúpeme a nakrajáme na cca. 2 cm kocky,dáme do zapekacej misky,polejeme olivovým olejom a pridáme na drobno nasekaný cesnak a chilli a poriadne premiešame. (ja som použíla túto oranžovú tekvicu neviem aký je presný slovenský názov,tak preto pridávam fotku a zase budem o niečo múdrejšia. Tu ju volajú Kent pumpkin). Dáme piecť do rúrry na 220 °C na 15 až 20 minút.
  2. Kým sa nám tekvica pečie,a z času na čas si kuskus premiešame tak si na horúcej suchej panvici opražíme píniové oriešky ktoré po dopražení pridáme ku kuskusu a premiešame. Tekvicu keď je pekne makká ale nerospadáva sa vyberieme z rúry a necháme trošku vychladnúť. Tekvicu, nakrájanú fetu, 2 hrste rukoly a čierne korenie pridáme ku kuskusu, zľahka premiešame a môžeme podávať.