Kurkumové stehná s cícerovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi chutný obed alebo večera ;-)

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si 3 velke kuracie stehna aj s chrbtovou časťou. Každe stehno si pokrajame na 3 časti..
  2. Marináda: V miske zmiesame 2 dl jogurtu, 1 pl kurkumy, 1 kl Isot, 1/2 PL salçe, 1/2 dl oleja a sol. Ja som kazde mäso este trocha osolila a az potom som ho vložila do marinady. Cele premiesame a dame stáť do chladnicky na 2 - 3 hodiny. Môžte aj dlhšie..
  3. Zatial si pripravime potrebne veci na nase cícerové pyre. Potrebujeme 1 velku konzervu 800 g ciceru, 1 velku cibulu a poriadny zväzok petržlenovej vňate. Cicer scedime a nechame odkvapkat, vňat pokrajame na drobno ako aj cibulu..
  4. Mne stalo mäso v chladničky 3h. Môžte marinovat aj dlhsie, ale aspoň 2 hodiny. Mäso som nasledne ugrilovala na elektrickom grile, kedže za týchto pár kúskov by sa mi na vonkajšom grile neoplatilo zakladať oheň ;-))
  5. Kym sa mäso grilovalo, pripravila som pyre. V hrnci na oleji som udusila osolenu cibulu. Pridala k nej vňat, trocha osolila a nechala spolu cca 10 minut zakryte podusit. Pridala som scedeny cicer a nechala to spolu este 10 - 15 minut dusit, kedze ten cícer v konzerve nie je totalne mäkky. Podla potreby môžete trošku podliat štavou z cíceru. Nakoniec este zahoruca som to ponornym mixerom pomixovala. Ochutila solou, trochou masla a trochou mlieka.
  6. Je to velmi chutny obed,alebo večera. Cícer je zdravý a takto urobené pyre chutí naozaj velmi dobre :-) a dokonca aj deťom ;-P Mäso je štavnate a tiež vyborné. Kurkumová marináda dodá kuraciemu mäsu výbornú chuť.. Nech vám chutí ;-P