Kuriatková omáčka s pečenými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Podpolianské hory už tretie ráno fajčia
(vyparujú sa ) to býva dobré znamenie pre hubárov. Výsledok nie je až taký oslnivý, ale
poteší a vyzerá, že ich bude aj viac, ide pomaly aj spln.
3-4 porcie |
15 minút príprava |
30-35 minút na 250 °C |
Postup
- Kuriatka očistíme pod tečúcou vodou, nemáčame, aj tak sú dosť vodavé, tie odrastené napárame na menšie kúsky.
- Dáme na rozpálené maslo, restujeme pokiaľ sa neodparí tekutina. Trvá to asi 15 minút. Prilejeme deci bieleho vína a necháme odpariť približne 10 minút, prilejeme kokosové mlieko (určite môže byť aj smotana)
- osolíme, pridáme chilli vločky a petržlenovú vňať a necháme zredukovať na hustý krém.
- Malé zemiaky umyjeme, osušíme, pokrájame na polovice. Pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a rúre rozpálenej na 250 stupňov pečieme asi 30 minút.
- Kuriatkovú omáčku dáme na tanier do nej vložíme zemiaky, popučíme ich vidličkou, aby nasiakli skvelou omáčkou a zaželáme si dobrú chuť.