Kuriatko plné gaštanov
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Žemle nakrájame na kocky a dáme do vhodnej nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľu
opečieme na masle a pridáme k žemliam. Gaštany nakrájame a tiež pridáme k zmesi.
Nakoniec pridáme vajcia a mlieko, osolíme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok
a všetko spolu zľahka premiešame.
- Umyté a osušené kurča zvnútra osolíme a naplníme tromi štvrtinami pripravenej zmesi. Potom ho položíme na chrbát, kožu medzi prsami a nohou nadvihneme a do vzniknutého otvoru natlačíme zvyšnú plnku.
- Z oleja, mletej papriky, rasce a soli urobíme zmes a potrieme ňou kurča. Podlejeme vodou
a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 oC. Počas pečenia podlievame výpekom.
|