Kurča so zeleninou

Autor receptu: andys

Jednoduchý ale chutný recept, keď sa vám nechce v kuchyni tráviť veľa času, ale chcete pripraviť chutnú večeru.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Prané zemiaky poriadne umyjeme, neošúpané nakrájame na štvrťky, červenú repu a mrkvu tiež umyjeme a nakrájame - červenú repu na plátky, mrkvu prekrojíme pozdĺžne, cibule očistíme a tiež nakrájame na štvrtinky. Cesnak rozoberieme na strúčiky, nečistíme. Hrniec vymažeme olivovým olejom, kuracie štvrťky opláchneme, prípadne rozdelíme na menšie časti, osolíme a rozložíme na dno hrnca (použijeme taký, ktorý môžeme dať aj do horúcej rúry). Mäso obložíme zemiakmi, cibuľou, strúčikmi cesnaku aj so šupkou a ostatnou zeleninou a všetko posypeme trochou soli a bylinkami podľa chuti (napr. provensálskou zmesou). Jemne podlejeme vodou, hrniec prikryjeme a dáme piecť asi na jednu hodinu pri 170 stupňoch v teplovzdušnej rúre. Občas skontrolujeme, či pokrm netreba podliať.
  2. Hotové jedlo podávame s miešaným šalátom.