Kuracina v palacinke (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Môj syn zbožňuje kuracie prsia a toto je jeden z jeho obľúbených obedov...
Postup
- Hladkú múku,soľ, mlieko, rozpustené maslo a vajcia vymiešame do hladka.
- Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme na 30 minút. Kuracie prsia nakrájame na menšie rezance, šampióny na plátky, cibuľu na drobno, a tú rozdelíme na polovice.
- Do dvoch hrncov dáme na trochu oleja smažiť cibuľu.
- Do jedného hrnca dáme dusiť šampióny a do druhého kuracie prsia.
- Šampióny osolíme, okoreníme, ja som pridala aj mleté sušené hríby. Opražené prsia osolíme a okoreníme. Prsia prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.
- Šampióny sú udusené skôr ako mäso, tak ich vypneme.
- K uduseným prsiam pridáme šampióny a kyslú smotanu.
- Dobre premiešame,necháme prejsť varom, pridáme maslo na zjemnenie a podľa potreby dosolíme a dokoreníme.
- Z cesta upečieme 8 palaciniek, o niečo hrubších, ako keď robíme nasladko, teda ja ich- tie sladké robím tenššie.
- Palacinky plníme pred podávaním, plníme len toľko, koľko zjeme, náplň v hrnci sa dá ešte prihriať, palacinka sa dá prihriať v mikrovlnke.
- Zrolujeme a podávame, je to rozpis presne na osem naplnených palaciniek.