Kuracina v palacinke (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Môj syn zbožňuje kuracie prsia a toto je jeden z jeho obľúbených obedov...

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hladkú múku,soľ, mlieko, rozpustené maslo a vajcia vymiešame do hladka.
  2. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a odložíme na 30 minút. Kuracie prsia nakrájame na menšie rezance, šampióny na plátky, cibuľu na drobno, a tú rozdelíme na polovice.
  3. Do dvoch hrncov dáme na trochu oleja smažiť cibuľu.
  4. Do jedného hrnca dáme dusiť šampióny a do druhého kuracie prsia.
  5. Šampióny osolíme, okoreníme, ja som pridala aj mleté sušené hríby. Opražené prsia osolíme a okoreníme. Prsia prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.
  6. Šampióny sú udusené skôr ako mäso, tak ich vypneme.
  7. K uduseným prsiam pridáme šampióny a kyslú smotanu.
  8. Dobre premiešame,necháme prejsť varom, pridáme maslo na zjemnenie a podľa potreby dosolíme a dokoreníme.
  9. Z cesta upečieme 8 palaciniek, o niečo hrubších, ako keď robíme nasladko, teda ja ich- tie sladké robím tenššie.
  10. Palacinky plníme pred podávaním, plníme len toľko, koľko zjeme, náplň v hrnci sa dá ešte prihriať, palacinka sa dá prihriať v mikrovlnke.
  11. Zrolujeme a podávame, je to rozpis presne na osem naplnených palaciniek.