Kuracie štvrte v rímskom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Mal som kopu inej roboty tak som sa rozhodol upiecť kuracie štvrte v Rímskom hrnci nech sa to samé robí aj so koreňovou zeleninou.

4-5
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Hrniec som mal asi 20 minút namočený vo vode. Tak a teraz som s ním mohol robiť. Pór som očistil a krájal na kolieska. Dal som to na spodok hrnca.
  2. Na pór som dal kuracie štvrte, ktoré som osolil a okorenil čerstvo pomletím korením. Okolo som dal pokrájanú papriku.
  3. Na mäso som dal očistenú zeleninu krájanú na hranolky. Ešte som posýpal korením, osolil a na vrch dal plátky masla. podlial som asi 2 dcl vody. Hrniec zavrel druhou polkou vložil do rúry, ktorú som nastavil na 180°C na dve hodiny. Opakujem treba čas a teplotu prispôsobiť vlastnej rúre. teraz som si mohol robiť inú robotu.
  4. Po dvoch hodinách bolo všetko pekne upečené. Výhodou v tomto hrnci je, že všetko si zachovalo svoju prirodzenú chuť.
  5. Môžem servírovať ja som si dal aj ryžu k tomu. Je to diétne a na prírodno. Prajem dobrú chuť.