Pečené kura
Pečené kura

Kuracie stehno v paprikovo-kokosovej omáčke

Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 11. septembra 2017
Kuracie stehno v paprikovo-kokosovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Suroviny

4 ks
2 ks
1 ks
1 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Celé kuracie stehná umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Položíme na pekáč, pridáme maslo a podlejeme vodou. Pri 150 °C pečieme 1,5 hodiny.

  2. 2

    Celé dužinaté papriky spečieme na panvici. Keď vychladnú, spálené časti papriky odstránime a zvyšok nadrobno nakrájame. Na panvicu dáme olej a papriky spolu s nakrájanou cibuľou opražíme. Pridáme kokosové mlieko, soľ, korenie so štipkou hnedého cukru. Zmes rozmixujeme.

  3. 3

    Pečené kuracie stehné podávame s paprikovo-kokosovou omáčkou a napríklad so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia