Kuracie stehno v paprikovo-kokosovej omáčke
Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 11. septembra 2017
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 11. septembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
90 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Celé kuracie stehná umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Položíme na pekáč, pridáme maslo a podlejeme vodou. Pri 150 °C pečieme 1,5 hodiny.
- 2
Celé dužinaté papriky spečieme na panvici. Keď vychladnú, spálené časti papriky odstránime a zvyšok nadrobno nakrájame. Na panvicu dáme olej a papriky spolu s nakrájanou cibuľou opražíme. Pridáme kokosové mlieko, soľ, korenie so štipkou hnedého cukru. Zmes rozmixujeme.
- 3
Pečené kuracie stehné podávame s paprikovo-kokosovou omáčkou a napríklad so zemiakovou kašou.
Tiež pečené kura:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu